Terrassa participa en el «Digital Impulse Hub», un projecte de transformació digital a Catalunya

Format per la col·laboració publicoprivada té per objectiu incidir en l'educació i aportar solucions digitals a les empreses

Foto d'equip de tots els representants de les diverses entitats col·laboradores
Foto d'equip de tots els representants de les diverses entitats col·laboradores | Cedida
L.T.
14 de març del 2022
Actualitzat a la 13:03h
L'Ajuntament de Terrassa s'ha sumat a la proposta Digital Impulse Hub, una aliança publicoprivada que té per objectiu fomentar la transformació digital i ser capdavantera a Catalunya. En concret es vol incidir en la digitalització de la indústria, el comerç, i l'administració local; la formació i creixement d'start-ups digitals; i la innovació i la competitivitat internacional de les pimes.

El projecte sorgeix de la unió entre entitats públiques i privades com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia; la Universitat Oberta de Catalunya; el Consorci Localret; els ajuntaments de Terrassa, Rubí i Sant Cugat; el Consell General de Cambres de Catalunya i la Cambra de Terrassa.

La presidenta de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Mònica Aparici, remarca que confia que aquesta iniciativa "sigui un pas endavant en la transferència de coneixement, en donar suport a les empreses per adaptar-se a la revolució tecnològica en un projecte ambiciós que vol unir tecnologia, modernitat, món empresarial i administració pública".


Durant l'acte de presentació també es va poder escoltar la intervenció de l'alcalde, Jordi Ballart, qui va remarcar que "des de Terrassa sentim orgull per participar en aquest projecte i per construir una estratègia que trenqui amb barreres, en aquest cas digitals". Les administracions locals tenen un paper molt important en l'assoliment d'objectius del Digital Impulse Hub.

La proposta està en procés de valoració per part de la Unió Europea, per poder formar part de la xarxa European Digital Innovation Hubs (EDIHs) del Digital Europe Programme com a hub a Catalunya.