Terrassa rendeix homenatge a les dones acusades de bruixeria

La plaça de la Torre del Palau, antiga presó, ha estat el punt escollit per col·locar la placa de reconeixement

Placa commemorativa de les dones acusades de bruixeria.
Placa commemorativa de les dones acusades de bruixeria. | Rafel Casanova (BCF)
A.M
10 de març del 2022
La plaça de la Torre del Palau ha estat l'escenari escollit per col·locar una placa d'homenatge a totes les dones de Terrassa que van ser acusades i condemnades de bruixeria. En particular, de les 19 ciutadanes acusades entre el 1602 i el 1622.

L'acte de record de totes les dones acusades injustament té el seu origen en una proposta de resolució aprovada pel ple municipal d'abril de 2021. La proposta demanava localitzar el lloc de la seva execució i posar-hi una placa en el seu record.

Degut a la impossibilitat de localitzar aquest indret, es va optar per col·locar-la davant de la Torre del Palau, antiga presó del castell de la vila, on moltes dones acusades de bruixeria van ser empresonades i víctimes de tortures. 

Entre d'altres hi han participat l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, la regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez, la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, la regidora de Cultura, Rosa Boladeras i ha comptat també amb la intervenció d’Anna Vila, membre del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa (CEHT), que l'ha contextualitzat històricament.