Alba Pujals i Rita Payés donen el tret de sortida al 41 Festival Jazz Terrassa

El certamen torna a les places i carrers amb l'absència del tradicional Pícnic Jazz

Inauguració de la 41a edició del Festival de Jazz de Terrassa.
Inauguració de la 41a edició del Festival de Jazz de Terrassa. | ACN / Albert Segura
A.M
10 de març del 2022
Actualitzat a les 9:58h
La Nova Jazz Cava ha estat l'escenari que ha donat el tret de sortida a la tan esperada 41a edició del Festival de Jazz de Terrassa, el festival de la represa. Alba Pujals i Rita Payés han estat les encarregades d'inaugurar un certamen que s'allargarà fins al 27 de març. Una de les principals novetats és la tornada als carrers i places de la ciutat com ara les places Vella, Catalunya, al parc de Sant Jordi o a municipis de la comarca com Viladecavalls, Vacarisses o Matadepera. No obstant això, enguany encara no se celebrarà el tradicional Pícnic Jazz. 

La coordinadora del festival, Susanna Carmona, assegura que aquestes dues compositores i creadores, que actuen amb format quintet, demostren l'aposta per projectes amb segell local. "Ho fem amb un homenatge al trombonista Slide Hampton, que va morir al novembre de l'any passat, no només és estrany veure un trombó liderant una formació de jazz, en aquest cas hi fem amb dos", explica la trombonista Alba Pujals.

En total 225 músics presentaran una diversitat de música improvisada el jazz durant 19 dies "intensos i extensos". Terrassa és la porta d'entrada d'aquests artistes a Catalunya i a l'estat espanyol, ha recordat la coordinadora.

Així doncs, la cita reunirà figures emergents de l'escena novaiorquesa que seran per primera vegada a Terrassa, com és el cas del jove saxofonista Immanuel Wilkins. Judy Nieckman és una altra de les apostes destacades: "Aquesta cantant nordamericana ofereix una producció inèdita amb un trio de piano, una psoposta pels amants del jazz vocal que pot ser per a tots els públics", assenyala Carmona.

També actuarà el polifacètic panista Emmet Cohen amb el seu trio, o la Barcelona Art Orquestra i la The Cuban Swing Express, dirigida per Iván "Melón" Lewis, que debuta a Catalunya després de guanyar el premi Grammy 2021 al Millor Disc de Jazz Llatí. Pel festival hi farà parada el contrabaix Christian McBride de la mà de la formació Inside Straight, així com el projecte Guitar Conference, amb Ulf Wakenius, Mark Whitfield i Christian Escoudé.

Carme Canela aportarà el toc brasiler juntament amb el guitarrista de Bahia JurandirSantana, mentre que la saxofonista Irene Reig presentarà el nou projecte a quintet de la cantant portuguesa Marta Garrett. A banda, aquest any la Nit de Blues la protagonitzarà el mestre del piano de Detroit Kirk Lightsey amb el guitarra John Primer i l'harmonicista Keith Dunn. 

Programa Festival de Jazz de Terrassa by naciodigital on Scribd