Matadepera facilita les aportacions econòmiques per Ucraïna

La Creu Roja demana fer donacions de diners i no de material, ja que és més complicat fer-lo arribar i menys efectiu

Un manifestant sosté la bandera d'Ucraïna.
Un manifestant sosté la bandera d'Ucraïna. | Europa Press
A.M
07 de març del 2022
Actualitzat el 08 de març a les 14:11h
L'ajuda humanitària a Ucraïna també arribarà des de Matadepera. L'Ajuntament fa una crida per fer donacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny com és la Creu Roja o Càritas. Es considera que permeten una resposta més àgil i adequada que la donació de material i aliments, més difícils de traslladar i menys efectius. 

No obstant això, com que la Regidoria de Benestar Social de Matadepera va posar en marxa una campanya de recollida d’aliments i medicaments, s'informa que si aquests ja s’han adquirit, es podran deixar fins aquest divendres al Casal de la Gent Gran en l’horari de 9 h a 13 h i de 15 h a 17 h.

A més, des de l'Ajuntament s'ha posat a disposició un punt d’atenció centralitzat als Serveis Socials per atendre les persones que fugen del conflicte i que ja estan arribant a Catalunya per instal·lar-se a casa de familiars i amics. Des d’allà es canalitzen els tràmits per a l’empadronament, es proporcionarà assessorament en temes legals i s’identificaran necessitats puntuals que vagin sorgint.