Terrassa reprèn la comissió bilateral amb la Generalitat

Durant la visita de la consellera Vilagrà a la ciutat s'ha anunciat que es desencalla la rehabilitació de la zona del poliesportiu de Can Palet i Can Jofresa

Reunió entre la consellera Laura Vilagrà i l'alcalde Jordi Ballart a Terrassa.
Reunió entre la consellera Laura Vilagrà i l'alcalde Jordi Ballart a Terrassa. | Govern
Lluís Tomàs
03 de març del 2022
Actualitzat a les 16:34h
La consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, ha fet avui una visita institucional a la ciutat amb l'alcalde, Jordi Ballart, com a amfitrió. L'acte ha tingut lloc al Saló de Sessions de l'Ajuntament, on la consellera ha signat el Llibre d'Honor i ha aprofitat per tractar diversos temes que afecten el municipi.

Ballart ha anunciat que, després de dos anys d'aturada causats per la pandèmia, Terrassa i la Generalitat reprenen una relació bilateral. "Volem que aquest sigui un espai de corresponsabilitat, d'entesa i de construcció conjunta entre el municipalisme i el Govern".  Després de celebrar una sessió amb l'Ajuntament de Barcelona i de l'Hospitalet, Terrassa era el tercer municipi que la consellera volia visitar. "Òbviament, la tercera ciutat del país també havíem de situar-la al calendari".

Durant aquesta sessió ambdues parts han acordat que una segona trobada tindrà lloc el 19 d'abril, aquesta vegada, però, serà al Palau de la Generalitat. S'espera que durant l'encontre tant l'Ajuntament com el Govern posin sobre la taula temes vinculats a infraestructures, salut, territori i política industrial. A més a més, Ballart pretén "aportar al govern central que valori projectes singulars que estan a la ciutat i que es puguin exportar a altres municipis".

D'altra banda, un dels temes que s'ha abordat ha sigut la rehabilitació de la zona del poliesportiu de Can Palet i Can Jofresa, un espai abandonat des de fa molts anys. Així doncs, s'ha arribat a un acord per iniciar els plecs de clàusules perquè la seva gestió pugui sortir a concurs i, per tant, esdevingui un espai esportiu recuperat i obert a la ciutat. Tanmateix, Vilagrà ha expressat que "sabíem que la ciutat tenia molt interès en aquesta peça tan important que estava en una situació de deixadesa que no podíem permetre".

Posteriorment, a les 12 h, l'alcalde i el regidor d'Esports, Miguel Ángel Moreno, han acompanyat a la consellera a la visita de les obres de remodelació de l'Estadi Olímpic de Terrassa, que acollirà el Mundial d'Hoquei Femení 2022.