Arriba el nou projecte de mentoria social juvenil de l’Ajuntament de Terrassa

La regidora d’Educació ha presentat aquesta setmana la iniciativa, que comença amb set parelles de joves

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, a l'acte de presentació de la iniciativa Rossinyol
La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, a l'acte de presentació de la iniciativa Rossinyol | Aj Terrassa
L.T.
04 de març del 2022
Arrenca el projecte de mentoria social juvenil Rossinyol, una iniciativa de l'Ajuntament de Terrassa en la que persones de 18 a 30 anys que cursen estudis superiors mentoritzen a joves de 12 a 15 anys amb necessitats de suport i acompanyament educatiu. A les trobades, que es produiran setmanalment fins al mes de juny, es faran sortides i passejades, visites culturals i visites a la universitat, entre d'altres.

De moment ja hi ha set parelles formades per mentorats dels instituts Cavall Bernat, Can Jofresa i Mont Perdut; i mentors de l'Institut Montserrat Roig, la Universitat de Barcelona, la Pompeu Fabra i l'Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (UAB).

L'objectiu del projecte és generar un vincle de confiança i respecte mutu que ajudi a ampliar el coneixement de l'entorn social i cultural de la ciutat de Terrassa; potenciar el ventall d'itineraris formatius i professionals; desenvolupar les competències interculturals; i millorar les habilitats interpersonals.

El projecte va arrencar dimarts, 1 de març, amb un acte a l'Escola Municipal de Música en què la regidora d'Educació, Teresa Ciurana, va donar la benvinguda a les persones participants del projecte. La també tinenta d'alcalde va declarar que "aquesta iniciativa tracta d'ajudar a créixer, a fer camí, a volar, posant confiança en les persones. Per això el lema del projecte és Si confies en algú, volarà més lluny".

L'Ajuntament ha fet una crida a través del Punt del Voluntariat de la ciutat per animar a més joves a participar en el projecte. Les persones interessades també poden enviar un correu a rossinyol@serveisolidari.org durant el mes de març.