​El carnet «La Cultura ets tu» acostarà l'oferta cultural als joves de Terrassa

El projecte preveu repartir més de 800 unitats per accedir a la programació de les temporades artístiques professionals programades a la ciutat

Imatge d'arxiu d'infants de sortida
Imatge d'arxiu d'infants de sortida | Gala Espín
L.T.
03 de març del 2022
Neix el carnet La Cultura ets tu, una iniciativa que acostarà tota l'oferta cultural de la ciutat als infants i joves d'onze esplais diaris de la ciutat. D'aquesta manera, la col·laboració entre els serveis de Cultura i de Serveis Socials permetrà que, juntament amb la seva família directa, puguin assistir de manera gratuïta als espectacles de la temporada artística municipal de Terrassa.

Es preveu la distribució de més de 800 carnets que es podran començar a utilitzar des del moment d'entrega, que anirà acompanyada d'un llibret amb la programació de les temporades artístiques professionals de la ciutat fins al juliol de 2022. Entre el ventall d'espectacles inclosos, es troba gran part de l'oferta de la Casa de la Música, la FACT Cultural i el Festival Jazz Terrassa.

Les famílies en possessió del carnet podran fer les reserves a través del correu electrònic [email protected] o bé a través dels responsables de cada esplai. Els centres incorporats en el programa són el Grup de Colònies Ca n'Anglada, l'Esportiu Ca n'Anglada, el Centre d'Esplai Tremola, l'Associació Educativa Can Palet, l'INSOC – Centre d'Esplai Guadalhorce, el Centre d'Esplai Can Parellada, el Grup d'Esplai La Fàbrica de Can Tusell, el Centre de Lleure Tu Tries, l'Esplai Egara i els centres oberts de Vilardell i de la Maurina.

Per l'alcalde, Jordi Ballart, "la ciutat és un referent cultural arreu del país i és de justícia que tothom pugui tenir accés a les diferents activitats culturals que es programen a Terrassa". En aquest sentit, afegeix que s'ha de fer "tot el possible per fer la cultura accessible a tothom, independentment de la seva edat, procedència, gènere o estatus social, i aquest és un primer pas molt important".

Avui dijous, a les 17 h, es lliuraran els primers carnets al Teatre Parroquial de Sant Cristòfor (pl. de Ca n'Anglada, s/n), amb la presència batlle de Terrassa, juntament amb el tinent d'alcalde de Serveis Socials, Noel Duque, i de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras.