​Les noves instal·lacions d'Eco-Equip finalitzaran a principis del 2023

L'alcalde ha fet una visita al recinte per donar el vistiplau al primer projecte de construcció industrial sostenible de Terrassa

Jordi Ballart i Lluïsa Melgares de visita a les obres de les noves instal·lacions d'Eco-Equip
Jordi Ballart i Lluïsa Melgares de visita a les obres de les noves instal·lacions d'Eco-Equip | Rafel Casanova (BCF)
Lluís Tomàs
02 de març del 2022
Actualitzat a les 14:18h
Les obres de les noves instal·lacions d'Eco-Equip porten en marxa des de finals de l'any passat i suposaran la construcció del primer edifici públic de Terrassa 100% de fusta. El projecte, adjudicat a RGA Arquitectes i amb un pressupost d'1,6 milions d'euros, pretén erigir un espai mediambientalment sostenible destinat als empleats de l'empresa municipal de neteja.

Així doncs, els treballadors que han estat molts anys amb uns vestuaris deficients i d'higiene dubtosa, podran gaudir des de principis de 2023 d'un espai de 1.000 m2 amb dues plantes. Els plànols mostren una sala de descans, aules de formació, magatzems i una nova zona de vestuari amb capacitat d'allotjar 500 persones.

El projecte aspira a erigir-se com a model de construcció industrial sostenible. És per això que les instal·lacions s'han dissenyat seguint criteris d'optimització de l'ús dels materials, en aquest la fusta, que per les seves característiques té poc impacte mediambiental. A més a més, l'edifici permetrà el reaprofitament de materials, que tenen una gran durabilitat i que també es podran retornar al medi en el seu fi de cicle.
 

Planòl de l'interior de les instal·lacions Foto: Cedida


L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha visitat aquest matí la construcció de les instal·lacions, que ha qualificat d'"una decidida aposta per la millora de les condicions de treball de la plantilla que revertirà en una millora del servei i, per tant, de la neteja de la nostra ciutat".

D'altra banda, amb l'objectiu de consolidar el reforç dels serveis de neteja i recollida de residus, Eco-Equip compta des d'aquesta setmana amb quatre nous camions bolquet amb un cost per unitat de 45.678 euros. Aquestes noves incorporacions a la flota sumen un total de 92 vehicles.