Càmeres als uniformes de la Policia Municipal de Terrassa

Es tracta d’una prova pilot que s'ha posat en marxa aquest dilluns amb 20 dispositius

Càmeres de vídeo de la Policia Municipal de Terrassa.
Càmeres de vídeo de la Policia Municipal de Terrassa. | Aj. Terrassa
A.M
28 de febrer del 2022
Actualitzat a les 16:32h
A partir d'avui la Policia Municipal de Terrassa ja disposa de 20 càmeres de vídeo als seus uniformes. Es tracta d'una prova pilot a la ciutat que té per objectiu complir amb una demanda històrica del cos i dotar-lo de més transparència en les actuacions. També es volen donar més garanties pel que fa als drets i les llibertats de les persones, aportant així seguretat tant a la ciutadania com als agents, en habilitar-los per a la captació d’imatges i sons.

Els dispositius es col·loquen al pit del agents i tenen la capacitat de gravar àudio i vídeo. La càmera disposa d'una funció de pregravació de 30 segons que permet conservar les imatges i els sons captats en els moments previs al moment d'activació del dispositiu. La normativa a més a més indica que s'ha de mantenir l'enregistrament fins que l'actuació hagi finalitzat, per tenir tota la informació de l'actuació.

La càmera també incorpora un sistema d’encriptació que impossibilita l’edició de les imatges així com la manipulació i descàrrega d’aquestes per part de persones no habilitades. I genera una metadada de cada gravació codificant tota la informació interna generada com és el dia, hora, any i el número de sèrie del dispositiu.

Pel regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Xavier F. Rivero, "es tracta d’un exercici de transparència que lluny de pretendre fiscalitzar les actuacions policials, les referma, legitima la praxis dels agents i els dota seguretat alhora de dur a terme les seves intervencions". 

La prova pilot dels 20 aparells té un cost de 17.300 euros, disposen d’un camp de visió de 130 graus i d’un emmagatzematge intern de 32 GB, unes 16 hores de vídeo, aproximadament.

Pel que fa a la seva distribució s'han repartit de manera que hi hagi una càmera per binomi en els torns de matí i tarda, així com també els comandaments de carrer. Una vegada hagi finalitzat el període de prova, d’uns tres a quatre mesos, es valorarà la idoneïtat del model i la possible necessitat de comprar més dispositius.