​Un pas més per l'ampliació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

La Diputació i els ajuntaments implicats treballen per arribar a un acord amb la Generalitat

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac | Cedida
L.T.
28 de febrer del 2022
Actualitzat el 02 de març a les 14:16h
L'ampliació del perímetre del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac ja gaudeix d'una proposta formal entre la Diputació de Barcelona (DIBA) i els municipis de Terrassa, Matadepera, Vacarisses, Castellbell i el Vilar i el Pont de Vilomara. L'acord té l'objectiu que la zona sigui considerada com a àrea de protecció mediambiental de manera independent, deixant de dependre de les delimitacions entre el Vallès Occidental i el Bages.

Els ajuntaments han formalitzat als seus respectius plens municipals la inclusió de les parts dels termes inclosos a la xarxa Natura 2000, així com altres àrees properes, dins els límits de l'espai natural. Un cop enllestida la proposta d'acord serà presentada a la Generalitat, qui té la potestat per aprovar l'ampliació.

L'últim any s'han fet reunions entre la Diputació i els ajuntaments de la zona, juntament amb l'equip tècnic del parc natural per consensuar una proposta de límits. A partir d'ara caldrà aportar diversos estudis que recolzin la proposta i instar al Govern, administració competent en la matèria, a formular i aprovar les propostes d'ampliació.

L'acord respon a les directrius proclamades per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l'agenda global per a 2030. En aquest cas, és la Diputació la que n'assumeix el seu compliment i s'encarrega d'acudir als diferents municipis implicats amb l'objectiu de complir amb els objectius.