El govern de Terrassa es queda sol amb l'aprovació de la moratòria de l'ordenança de mobilitat

No obstant això se seguirà multant a aquells vehicles que aparquin en voreres de menys de tres metres

Motocicletes mal aparcades en un carrer.
Motocicletes mal aparcades en un carrer. | Europa Press
25 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:24h
El govern de Terrassa ha aprovat inicialment la moratòria de l'ordenança de mobilitat pel que fa a la prohibició de l'estacionament de motocicletes i ciclomotors a les voreres. En concret, la moratòria és de dos anys, fins a l'1 de gener del 2024. Tal com ha explicat la tinenta d'alcaldia de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, ja s'està treballant en un informe sobre les places d'aparcament per part de la Policia Municipal.

Actualment, a Terrassa hi ha un parc de 22.226 motocicletes i ciclomotors i 2.423 aparcaments. Durant el ple municipal del mes de febrer, Melgares ha recordat que des del punt de vista de la mobilitat "hi està havent canvis importants a la ciutat" però, no obstant això, se seguirà multant a aquells vehicles que aparquin en voreres de menys de tres metres, tal com marca la normativa.

"En el període transitori no es permetrà que els drets de les persones amb mobilitat reduïda no estiguin garantits", i es farà un treball conjunt per detectar els punts conflictius i començar a multar en aquests espais, ha recordat Melgares. Amb tot però, les explicacions de la portaveu de Tot per Terrassa no han estat suficients per convèncer l'oposició que ha votat el bloc en contra.

Des del PSC, Marc Armengol, ha reiterat que el seu vot en contra es basa en el fet de no trobar justificada la moratòria. Des de Junts, Meritxell Lluís, ha manifestat que "no s'està fent el que s'hauria de fer" i per Cs, Javier González, ha lamentat que l'Ajuntament "no contenta a ningú" i els demana que facin els deures.