El Ple de Terrassa demana la derogació de la Llei Mordassa arran del cas de Mireia Comas

Tot per Terrassa, el PSC i Cs han votat en contra de donar suport a la fotoperiodista

La fotoperiodista, Mireia Comas.
La fotoperiodista, Mireia Comas. | Adrià Costa
Lluís Tomàs
25 de febrer del 2022
Actualitzat a les 17:41h
El cas de la denúncia contra la fotoperiodista de Terrassa, Mireia Comas, ha arribat aquest mes de febrer al ple municipal de la ciutat. L'associació cultural La Gallineta ha presentat una proposta de resolució a l'apartat de participació ciutadana, per defensar la feina de la professional i rebutjar l'aplicació de la Llei Mordassa

En concret, el ple municipal ha aprovat el segon acord, on es demana la derogació de la Llei Mordassa, i el tercer, on es demana comunicar al Congrés aquest acord. El punt primer és el que demana la condemna de les agressions patides per part de Mireia Comas, que precisament no ha tirat endavant perquè Tot per Terrassa, el PSC i Cs no les consideren agressions per se. D'aquesta manera, Comas s'ha quedat sense el suport del Consistori. 

En aquest sentit, ERC i el PSC han volgut incidir en el fet que la proposta de La Gallineta "generalitza i criminalitza" les actuacions de les forces de seguretat. Els republicans han dit que "a l'últim baròmetre municipal la seguretat era del que més preocupava, la policia està per fer de Terrassa un lloc més agradable on viure". Tanmateix, els socialistes han volgut recordar que "les forces d'ordre públic treballen en situacions límit on han de garantir la llibertat".

D'altra banda, Cs és qui ha mostrat un major rebuig a la proposta, afirmant que "no tenen cap dret de venir aquí a llegir una carteta en què insulten a funcionaris públics". En relació amb el cas de la fotoperiodista, el grup municipal ha dit que és "una espècie d'influencer antisistema amb gran predilecció per les càmeres" i que gràcies a les forces de seguretat de Terrassa "impera la llei democràtica i no la llei de la selva".

Comas va ser denunciada el passat estiu a Terrassa per negar-se a esborrar una imatge durant un control policial a la ciutat. Va rebre una sanció de 601 euros però mesos després el Departament d'Interior ha decidit no tramitar-la. La proposta de La Gallineta té la intenció de donar suport a la fotoperiodista alhora que reclama la derogació de la Llei Mordassa. Ara bé, els grups polítics no han aprovat la totalitat d'esmenes dins del document i han mostrat el seu desacord amb una d'elles.