Aprovat definitivament el Pla Estratègic del Vehicle Elèctric 2022-2025

La ciutat invertirà 2,5 milions d'euros que preveu reduir el 3% de les emissions de CO2 el 2025

Punt de recàrrega de vehicles elèctrics.
Punt de recàrrega de vehicles elèctrics. | Gala Espín
25 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:37h
El ple municipal d'aquest mes de febrer ha aprovat de manera definitiva el Pla Estratègic del Vehicle Elèctric (2022-2025), que ha de començar a caminar aquest mateix any. Es tracta d'un document amb 21 accions distribuïdes en quatre línies d'acció que té per objectiu reduir les emissions contaminants dels vehicles.

El pla, tal com va passar en la seva aprovació provicional, ha rebut els vots a favor de tots els grups polítics. Tot i la unanimitat en la votació, el PSC i Cs han volgut recordar que les recomanacions que es van presentar des de l'empresa Circontrol han sigut claus en la seva decisió, ja que en la proposta inicial s'estipulava un sol punt de recàrrega fet que, a parer seu, era insuficient.

Amb un pressupost de 2,5 milions d'euros, el Pla centra els esforços a crear una xarxa d'instal·lacions de punts de càrrega a la ciutat. Entre els objectius per la lluita del canvi climàtic destaquen: descarbonitzar el parc mòbil de la ciutat i de la flota municipal, promoure la mobilitat sostenible, complir amb els compromisos europeus, pel que fa a la reducció dels gasos hivernacle, millorar la qualitat de l'aire i reduir la contaminació acústica

La primera inversió del Pla Estratègic serà de 300.000 euros contemplats en el projecte de pressupost pel 2022 i seran 17 punts de recàrrega que ja estan en marxa. Aquests permetran connectar 29 vehicles alhora.