La dansa de LaFACT se suma al projecte educatiu «Artinfusió»

Un acord amb l'Escola França dona l'oportunitat als infants de primer i segon de primària rebre classes de la mà de ballarins professionals

Alumnes de l'Escola França durant el cicle Artinfusió de Terrassa.
Alumnes de l'Escola França durant el cicle Artinfusió de Terrassa. | Anna Mira
24 de febrer del 2022
Des d'aquest mes de gener els alumnes de primer i segon de primària de l'Escola França de Terrassa tenen l'oportunitat de formar-se també, a través de la dansa. A través del projecte Artinfusió, un acord entre l'Ajuntament i La Factoria Cultural de Terrassa (LaFACT), un cop per setmana reben les classes de moviment i dansa d'alguns dels ballarins professionals del Programa d'Alt Rendiment (PAR) en Dansa. 

A les nou del matí arriben contents de fer una classe de gimnàstica o música -en funció del curs- fora de l'escola. En el soterrani de LaFACT els espera una aula gran amb dues ballarines que durant una hora els ensenyaran tècniques relacionades amb el moviment i el cos. A més a més, els ballarins internacionals ho fan amb anglès. Avui ha estat el torn de Carolina Rehues tot i que habitualment les fa la Marili Talieri. 

Per la directora de l’Escola França, Anna Maria Llobet, és una "molt bona oportunitat" pels infants que surten de l'escola per fer una activitat diferenciada. A més a més, també és una manera "que les famílies coneguin LaFACT". De cara l'any que ve ja estan pensant que es podrien fer extraescolars de dansa i també poder incloure al programa a més grups. 

La regidora d'Educació, Teresa Ciurana, ha explicat que la voluntat de l'Ajuntament és "renovar els projectes educatius del centre i que tinguin un plus afegit vinculant-los a entitats de prestigi de la ciutat". En aquest sentit, l'any passat ja es va posar en marxa l'aliança entre l'Escola Auró i l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa al voltant de les arts plàstiques.

De fet, Ciurana ha avançat que l'Ajuntament té altres projectes en ment per ampliar aquests acords i associar altres centres educatius. En aquest sentit, l'alcalde, Jordi Ballart, ha dit que es tracta de posar el talent cultural en la millora de les competències educatives de la ciutat". 

Per la seva banda, el director de LaFACT Cultural, Adrià Fornés, ha expressat que estan "contents de poder aportar el nostre gra de sorra i trobar les sinergies i participar en un programa més per l'educació". Quan han arribat les deu del matí i amb les piles carregades per tot el dia, els menuts s'han posat les sabates i han recollit les seves coses per tornar a l'escola.