Terrassa tornarà a vibrar amb el Festival de Jazz de la represa

Se celebrarà del 9 al 27 de març a la ciutat i també a diferents punts de la comarca

Presentació del Festival de Jazz de Terrassa 2022.
Presentació del Festival de Jazz de Terrassa 2022. | Rafel Casanova BCF
Anna Mira / Lluís Tomàs
23 de febrer del 2022
Actualitzat a les 17:52h
Després de dos anys de restriccions, el jazz tornarà a sortir als carrers de la ciutat en la 41a edició del Festival de Jazz de Terrassa, el festival de la represa. I prova d'això ha estat la seva presentació, que ha tornat a ser en format presencial a la Nova Jazz Cava. Del 9 al 27 de març, la programació compta amb una cinquantena de concerts que es podran escoltar a les places Vella, Catalunya, al parc de Sant Jordi o a municipis de la comarca com Viladecavalls, Vacarisses o Matadepera.

La coordinadora de Jazz Terrassa, Susanna Carmona, ha posat en valor la voluntat internacional de Festival que "fa una aposta per nous creadors amb un esperit de descoberta sense deixar de mirar el llegat". En total 225 músics presentaran una diversitat de música improvisada el jazz durant 19 dies "intensos i extensos". Terrassa és la porta d'entrada d'aquests artistes a Catalunya i a l'estat espanyol, ha recordat la coordinadora.

Per la seva banda, l'alcalde, Jordi Ballart, ha recordat que "hem passat dos anys molt difícils, ja que l'estat d'alarma es va declarar poques hores abans d'inaugurar el festival, l'any 2020". Però, tot i això, ha deixat clar que aquesta edició "ha de ser la de la represa, la del retrobament." És per això que ha volgut remarcar que "Terrassa tornarà a ser durant uns dies la capital del jazz", ja que el gènere musical és "l'autèntica banda sonora de la ciutat".

En el mateix sentit, s'ha expressat la presidenta d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Maria Miralda, qui ha insistit en el fet que "gràcies a la tenacitat i al compromís amb el sector, mirem amb optimisme el futur i un festival on hem pogut recuperar gairebé tot el que ha trontollat aquests anys". Per Miralda, "la continuïtat és imprescindible" i ha recordat que "no podem parar ni en els pitjors moments".

Per Ballart "el Festival de Jazz és el festival de sempre. Tot i la situació pandèmica, aconsegueix continuar sent de primera línia i de gran qualitat artística". L'alcalde ha recordat que es faran activitats per públic infantil i familiar com a activitats paral·leles.

Un dels plats forts del Festival serà la nit del divendres 25 de març que serà el torn del premiat amb el Jazzterrasman 2022, Ignasi Terraza Reunion. Serà un concert amb diversos artistes al voltant del pianista que ha rebut el reconeixement durant la presentació d'aquest dimecres al migdia.

Des de l'organització s'ha recordat que tot i que els aforaments són del 100%, cal afanyar-se a comprar les entrades pels concerts, que ja estan a la venda des de fa uns dies. Enguany també es projectaran dos documentals i el festival compta amb una nova col·laboració amb la fundació Impulsa que promou la igualtat d'oportunitat dels joves. Per qüestions relacionades amb la pandèmia i d'organització, enguany s'ha considerat prudent no celebrar el tradicional pícnic Jazz. 

Programa Festival de Jazz de Terrassa by naciodigital on Scribd