Els Minyons seran més exigents a l'hora de considerar un castell descarregat

L'objectiu és millorar la seguretat per això també participaran a l'estudi de la soca a l'antiga impulsat pels Castellers de Sants i així evitar lesions cervicals

Els Minyons de Terrassa celebrant una Diada de Sant Fèlix.
Els Minyons de Terrassa celebrant una Diada de Sant Fèlix. | ACN
A.M
22 de febrer del 2022
Els Minyons de Terrassa han anunciat diferents canvis de cara a la temporada que tot just estrenen. Són dues mesures que la Colla vol implementar "per seguir a l'avantguarda de la seguretat en el món casteller".

La primera és la de no considerar descarregats els castells que pateixin algun enfonsament abans que baixin les estructures del peu o del tronc per complet encara que sigui causat per una celebració. Això vol dir que qualsevol enfonsament, encara que hagi baixat el pis on han començat a sonar les gralles, serà considerat com un castell carregat. D'aquesta manera, els castells només es consideraran descarregats quan el pis de segons hagi baixat a terra. D'aquesta manera es busca minimitzar els enfonsaments i que els castells siguin més segurs. 

La segona mesures és participar l'estudi de la soca a l'antiga impulsat pels Castellers de Sants. Consisteix a començar a treballar els castells folrats de manera diferent a com ho feien fins ara. És a dir, enlloc que tots els castellers de la pinya dels castells folrats i
emmanillats vagin amb els braços avall aquests mateixos castellers posaran els braços per sobre del seu company de davant per evitar lesions cervicals.

El cap de colla dels Minyons, Àlex Riveiro, considera que "el món casteller ha d'avançar en direcció a la seguretat, i és per aquest motiu que, si volem continuar mantenint el nivell d'exigència castellera que ens pertoca, hem d'aprendre a identificar i actuar en els punts més compromesos en aquest àmbit". 

Per la seva banda, l'exdirector mèdic de la Coordinadora de les Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i membre de junta els Minyons, Jaume Rosset, ha declarat que “encara hi ha riscos que tenim ben detectats i sobre els quals es pot incidir d'una forma relativament fàcil".