​Junts reclama actuar entorn de la recollida d'excrements en el ple de febrer

D'altra banda, també demana instal·lar semàfors a la zona del pont del Passeig davant de la MútuaTerrassa

La portaveu de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís
La portaveu de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís | Adrià Costa
L.T.
22 de febrer del 2022
Junts per Terrassa porta la gestió de mesures per incentivar la recollida d'excrements i la neteja de miccions com a tema principal de debat en el ple municipal d'aquest divendres, 25 de febrer. A més a més, reclama que es reforcin les campanyesdesensibilització de tinença responsable d'animals a través dels mitjans de comunicació i xarxes socials de l'Ajuntament.

Secundat pel Baròmetre municipal del 2021, el grup recorda que la neteja és un dels temes que més preocupa a la ciutadania i un dels problemes principals. Al seu parer, és deficient el manteniment de la via pública i l'incivisme d'alguns propietaris d'animals domèstics que no recullen els excrements dels seus gossos.

A més a més, a la moció s'hi afegeix una altre qüestió entorn del sanejament de l'espai públic: els efectes de les miccions. El partit assegura que, a sobre de la pudor, l'orina animal provoca un seguit de desperfectes tant en el mobiliari urbà com en les façanes dels edificis.

Així doncs, la portaveu del partit, Meritxell Lluís, i la regidora, M. Montserrat Trullàs, demanen que s'actuï en el marc de la Comissió de Benestar Animal i el Comitè de la Millora de la Neteja i la Gestió de Residus per conscienciar i/o sancionar als ciutadans de Terrassa que incompleixin les normes de civisme.

D'altra banda, en una altre de les mocions de partit, s'exigeix instal·lar, de manera prioritària, semàfors a la zona del pas de vianants del pont del Passeig davant de la MútuaTerrassa. Junts assegura que aquell tram es troba en una zona on conflueixen un alt volum de persones i vehicles, és per això que un major control del tràfic ajudaria a agrupar els vianants per fer més segur el carrer i millorar la fluïdesa dels cotxes i motos.