S'ampliarà l'autopista C-16 a Terrassa

L'objectiu és absorbir el trànsit que suposarà la connexió amb la futura B-40 fins a Abrera

Actuacions de millora a la C-16 en el seu pas per Terrassa.
Actuacions de millora a la C-16 en el seu pas per Terrassa. | Rafel Casanova BCF
A.M
21 de febrer del 2022
Actualitzat a les 18:49h
La Generalitat ampliarà l'autopista C-16 en el seu pas per Terrassa amb un tercer carril. Ho ha explicat el secretari general de Vicepresidència, Polítiques Territorials i Territori, Ricard Font, en una visita, aquest dilluns al matí, a les actuacions fetes recentment a la C-58.

En aquest sentit, font, ha anunciat que l'ampliació de la C-16 es fa per absorbir l'increment de trànsit que suposarà la B-40, que connectarà Abrera amb Terrassa. Es preveu que en el tram on s'actua s'incorporaran uns 28.000 vehicles nous, que se sumaran als 61.000 que hi circulen actualment.

Així doncs, el nou projecte se centra en el tram entre l'enllaç de Terrassa Centre i la connexió amb el futur Quart Cinturó. Està previst que les obres es licitin aquest mes de setembre i es contempla la construcció d'un tercer carril en tots dos sentits de circulació d'uns 2 km de llargada en el seu pas per la ciutat.

Aquests treballs, juntament amb els que ja s'han fet a la C-58 suposen una inversió de més de 40 milions d'euros i es podran estalviar 520.000 hores anuals als conductors i 750 tones anuals de CO₂ en emissions.

A l'acte hi han participat la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, el director general d'infraestructures de Mobilitat, David Prat; i l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.