Així va ser la trobada de l'ANC de Terrassa amb Rull i Puig

Els Banys d’Arles van ser l'escenari escollit per un retrobament reivindicatiu i emotiu

Trobada de Lluís Puig i Josep Rull a la Catalunya Nord.
Trobada de Lluís Puig i Josep Rull a la Catalunya Nord. | Cedida
A.M
21 de febrer del 2022
L'independentisme terrassenc es va trobar a la Catalunya Nord amb els exconsellers egarencs Josep Rull i Lluís Puig. Els Banys d’Arles van ser l'escenari escollit per un retrobament reivindicatiu i emotiu alhora, on Puig i Rull van aparèixer amb els seus cap gros. 

Rull va voler destacar el gran sacrifici personal que suposa l'exili i la gran vàlua de la feina que es fa des d'allà, fent referència a les victòries jurídiques que fan visible a Europa, la repressió que es viu a Catalunya. Per la seva banda, el conseller Puig va dir que "no ens creguem les notícies que volen causar el desànim de l'independentisme, que el procés que vam iniciar l'1 d'octubre és ben viu i que continua endavant". 

La Coordinadora de l'ANC -Terrassa per la Independència, Teresa M. Cribillers, va posar èmfasi en el valor d'unir la cultura amb el coratge i la fermesa per tal de "continuar treballant per un objectiu noble; la llibertat del poble català". 


L’acte, sota el nom Trobada terrassenca per la llibertat va estar organitzat per Els Cants de Llibertat i l’Assemblea Nacional Catalana-Terrassa per la Independència (ANC-Txl). Per part dels  Represaliats del 26F va parlar en Vicenç Monzonis, pare d'un noi represaliat, per part dels CDR i de la Comissió Antirepressiva de Terrassa va parlar en Josep Busquets. També va participar l'alcaldessa d'Els Banys, Maria Costa.

Entre les actuacions de cultura popular terrassenca van destacar En Serrallonga -amb les corrandes del Cornamusaire-, dues sardanes amb la colla sardanista Amunt i Crits, balls de bastons i balls com l'Estepera acompanyat pels Ministrils del Raval, grup que va fundar el mateix Lluís Puig.