Els Minyons de Terrassa presenten un calendari d'actuacions d'abans de la pandèmia

Els malves afronten a una temporada "gairebé normal", amb el propòsit d'experimentar la introducció de puntals

Exhibició castellera de Festa Major.
Exhibició castellera de Festa Major. | Rafel Casanova BCF
A.M
21 de febrer del 2022
La temporada de castells dels Minyons de Terrassa es presenta plena d'actuacions. Aquest cap de setmana, els malves han presentat un calendari que recupera el volum d'actuacions d'abans de la pandèmia de la Covid-19. "Estem veient com la gent té moltes ganes de castells i moltes ganes de Minyons, especialment", ha celebrat el president, Jaume Maeso. 

En total seran 35 diades des del març fins al desembre. El tret de sortida de la tornada a les places serà el 6 de març al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), on s'hi farà una actuació per primera vegada, mentre tancaran la temporada el 20 de novembre amb la XLIV Diada de la Colla. 

Entre les actuacions més destacades hi ha la Festa Major de Terrassa, Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès, la Mercè a Barcelona i Sant Narcís a Girona. Els responsables dels Minyons han garantit que aquesta temporada "tornaran segur els castells de gamma extra". El cap de colla malva, Àlex Riveiro, ha apuntat "ha de ser un any exigent, tant en assajos com en actuacions". 

Tot i que no s'han donat detalls dels castells que es plantegen per la temporada, han avançat que al llarg de tot l'any treballaran per "obrir una línia d'investigació" per incorporar els puntals damunt les manilles. La intenció és treballar-ho tècnicament per dur-ho a assaig al tram final de la temporada. Els malves fa sis anys que van començar a augurar l'aixecament de castells amb folre, manilles i puntals, però fins ara cap colla ha aconseguit coronar-ne un. 

Un altre repte d'aquesta temporada serà posar al dia la canalla. Riveiro lamenta que l'aturada de la pandèmia ha passat factura en la formació dels més menuts de totes les colles, i ha destacat que caldrà un "temps important" d'entrenament. Al mateix temps, ha apuntat que l'entitat vol aprofitar la renovació de la canalla per captar nous membres a la colla, de manera que tenen previstos diversos assajos i actuacions arreu de la ciutat. "Necessitem massa social per poder fer realitat els reptes d'aquest any", ha recalcat.