El jurat considera culpable d'assassinat Jaume Badiella per matar l'exparella amb una destral a Terrassa

La Fiscalia i l'acusació demanen 20 anys de presó mentre que la defensa en demana 17

Jaume Badiella assegut al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona.
Jaume Badiella assegut al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona. | ACN
A.M
15 de febrer del 2022
Actualitzat a les 17:11h
Jaume Badiella, culpable d'assassinat de la seva exparella, Mònica Borràs, a Terrassa segons ha fet públic el jurat. El veredicte s'ha fet públic aquest dimarts després d'una setmana de judici on ha quedat provat que l'home va matar i enterrar Borràs amb una destral, l'estiu del 2018. 

També ha quedat provat provat que l'home no pateix cap tipus de trastorn psicològic i que era conscient que els cops que li estava propinant a la víctima li provocarien un dany. També s'apunta que va actuar amb traïdoria, donat que la víctima no hauria previst l'atac, però descarta que actués amb acarnissament perquè no ha pogut ser demostrat. Per tot plegat, tant la Fiscalia com l'acusació demanen la pena més alta, de 20 anys de presó, mentre que la defensa en sol·licita 17.

No obstant, no es pot demostrar, segons el jurat, que actués per fer mal de "forma inhumana", donat que l'informe forense no permet determinar si la causa de la mort són els tres talls detectats al coll i les onze contusions localitzades al clatell fetes amb una destral. D'altra banda, el jurat valora la poca voluntat de col·laboració que l'home va oferir, simulant que la dona havia desaparegut, posant impediments per donar el telèfon personal de la víctima al seu germà o per indicar als agents on havia enterrat el cos de la dona.

Amb la decisió del jurat, tant la fiscalia com l'advocada de l'acusació han demanat la pena més alta tipificada pel delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentesc que s'atribueix a l'home, de 20 anys de presó. De la mateixa manera, coincideixen en demanar 5 anys de llibertat vigilada un cop acabi la pena de presó fixada.