Satisfacció notable de viure a Terrassa

La inseguretat ciutadana i la neteja són les principals problemàtiques de la ciutat

El baròmetre municipal posa un notable a Terrassa.
El baròmetre municipal posa un notable a Terrassa. | Anna Mira
A.M
16 de febrer del 2022
Actualitzat a les 14:05h
Els terrassencs valoren amb un 7 sobre 10 la satisfacció viure a la ciutat. Aquest és el resultat de l'últim Baròmetre Municipal de Terrassa que s'ha fet per conèixer el posicionament de la ciutadania davant d'un ventall de grans temes de ciutat. 

En concret, les persones enquestades destaquen la tranquil·litat, la qualitat de vida i la ubicació de Terrassa com a trets més positius de viure-hi, amb l’oferta comercial, cultural, esportiva, d’oci i els espais per a vianants al capdavant dels aspectes millor valorats. No obstant això, destaquen la inseguretat ciutadana i la neteja (17,9%) com a problemàtiques més greus. Gairebé 9 de cada 10 persones enquestades està d’acord en sancionar les persones incíviques que no respecten les normes de neteja i separació de residus.

Així doncs la percepció d’inseguretat a la ciutat, que se situa en un 5 de nota mitjana, és la
principal preocupació del 26,29% dels ciutadans i ciutadanes. A més a més, un 87,2% considera necessària la creació d’un servei de Policia Municipal de proximitat i el 21,5% creu que l’eradicació de la delinqüència hauria de ser la prioritat de l’Ajuntament, juntament amb les polítiques contra l’atur i la reactivació de l’economia.

Entre les dades també destaca que el 55,8% dels veïns enquestats creu que Terrassa anirà a millor en els pròxims anys, el 24,7% considera que continuarà igual i el 9,8% que empitjorarà. En aquest sentit, l’Ajuntament de Terrassa és l’administració pública millor valorada en l’enquesta, amb una nota mitjana de 5,4, per sobre de la Generalitat de Catalunya i de l’administració de l’Estat, puntuades amb un 4,9.

El tinent d’alcalde Noel Duque creu que “és destacable una valoració positiva de la tasca de l'Ajuntament, especialment valuosa després de gairebé dos anys de pandèmia i en un moment en el qual les administracions i la política en general reben una valoració a la baixa i molt sovint també molt crítica". 

Pel qeu fa al coneixement de la política municipal, l’alcalde Jordi Ballart és el polític local amb major grau de coneixement entre la població enquestada, amb un grau de coneixement del 83,5% de la ciutadania, i el que compta amb una valoració més alta, amb una nota mitjana de 6.

Per la seva banda, la regidora de Plans i Projectes, Ona Martínez, creu que “la conclusió que en podem treure és que la nostra ciutat confia molt en ella mateixa i que sentim un gran orgull de ser terrassencs". Per Martínez "tenim molt clar que hem de ser cada vegada més una sola ciutat i que ens sentim amb forces per tirar endavant i per mirar el futur amb optimisme”. 

Baròmetre Municipal by naciodigital on Scribd