El cartell de la Fira Modernista de Terrassa posa en valor el passat i el present de la universitat

La 19a edició se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de maig a la ciutat

Cartell de la Fira Modernista 2022.
Cartell de la Fira Modernista 2022. | Aj. Terrassa
10 de febrer del 2022
Actualitzat a les 14:08h
L'edifici Històric de l'escola industrial de Terrassa ha estat l'escenari de la presentació del cartell de la 19a edició de la Fira Modernista. Se celebrarà a la ciutat els dies 6, 7 i 8 de maig i enguany estarà dedicada a la universitat.

Un cartell dissenyat per Genèric Disseny de Terrassa i inspirat amb la Terrassa de principis de segle. Els seus creadors han explicat que la voluntat ha estat la de mostrar, amb iconografia, simplicitat formal i taques l'edifici modernista de la universitat i diversos elements relacionats amb la formació acadèmica, inspirats amb el modernista, Alexandre de Riquer. "Hem volgut mostrar l'esperit del passat i del present de la universitat de Terrassa".

Entre les principals novetats destaquen, d'una banda, la crida que tornarà a fer Terrassa perquè sigui un esdeveniment "pensat per projectar la ciutat de cara en fora i posicionar-nos en turisme industrial", ha puntualitzat el regidor d'Universitats, Pep Forn. Cal recordar que l'edició del 2020 es va fer completament confinada i la del 2021 amb limitació d'aforament i cita prèvia.

La regidora de Turisme, Jennifer Ramírez, ha explicat que la Fira és una molt bona oportunitat per la "dinamització socioeconòmica de tot el territori", ja que es faran recreacions històriques, decoració d'aparadors i gastronomia de l'època, entre d'altres. "La Fira Modernista és el nostre aparador i esperem poder recuperar plenament la normalitat", ha puntualitzat Forn.

Així doncs, si la situació sanitària ho permet, es vol tornar a fer una fira al carrer i les places de la ciutat i fer-la més extensiva, fins a l'UPC, ja que l'edifici de l'escola industrial serà també un dels epicentres de l'esdeveniment. "Hem d'estar preparats per portar més gent que mai i evitar aglomeracions", ha expressat Forn. D'aquesta manera es vol obrir un nou eix, que "ha vingut per quedar-se", en relació amb fer una fira més extensiva.

Els estudis d'enginyeria van començar a la ciutat ara fa 120 anys i poc després l'arquitecte modernista, Lluís Muncunill va posar la primera pedra el que seria l'escola industrial i actualment la seu de l'ESEIAAT-UPC. Un edifici històric que acollirà diverses activitats. Precisament el seu director, Xavier Roca, ha posat en valor la seva història i la importància de donar a conèixer a la gent el patrimoni del passat egarenc, que va posar en marxa els estudis d'enginyeria perquè hi havia una necessitat a la ciutat.