El Festival Jazz Terrassa, reconegut amb el premi de la Indústria Musical Catalana

La 41a edició se celebrarà del 9 al 27 de març

Reconeixement del Festival de Jazz de Terrassa.
Reconeixement del Festival de Jazz de Terrassa. | Cedida
A.M
09 de febrer del 2022
Actualitzat a les 17:12h
El Grup Enderrock ha entregat un dels premis de la Indústria Musical Catalana al Festival de Jazz de Terrassa pels seus 40 anys de trajectòria. La Coordinadora de Jazz Terrassa Susanna Carmona i el codirector artístic Valentí Grau han recollit el premi de la mà del director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau i s'han mostrat molt agraïts pel reconeixement. "És la recompensa a la dedicació i a l'interès pel jazz en els més de 60 anys del Club de Jazz Terrassa d'Amics de les Arts i Joventut Musicals", han afirmat.

Al llarg dels 40 anys de trajectòria del certamen, s’han organitzat prop de 1.700 concerts i activitats. Malgrat la dificultat que suposa destacar-ne els més rellevants, es recordaran com a cèlebres les actuacions del Quartet de Dexter Gordon amb el saxofonista Johnny Griffin com a convidat especial al Centre Cultural Terrassa en la 1ª edició del Festival.

També l’exclusiu concert únic al continent europeu de Chick Corea a "piano solo" al Cinema La Rambla l’any 1984 o el de Roy Hargrove Trio, una actuació que es va incorporar al programa a darrera hora per una cancel·lació i va esdevenir un dels millors concerts que han succeït mai a la Nova Jazz Cava, durant la primavera de l’any 1997. 

El Festival Jazz Terrassa ha rebut la distinció pels 40 anys de trajectòria del certamen juntament amb el Festival de Blues de Cerdanyola (30 edicions), Primavera Sound (20 anys), Petits Camaleons (10 anys) i Eufònic (10 anys).