1 de 10
Ocupació

La Fundació Impulsa obre una nova convocatòria de beques per a alumnat de cicles formatius

Oferirà fins a 25 noves beques per a joves que enguany acaben l'ESO

Alguns dels joves becats des de la Fundació Impulsa. | Cedida
per L.T., Terrassa, Catalunya | 7 de febrer de 2022 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Terrassa tornarà a comptar amb les beques per als joves que vulguin cursar un cicle formatiu. La convocatòria es produirà de la mà de la Fundació Impulsa en conveni amb l'Ajuntament i, en addicció a les 23 places actuals, oferirà 25 noves per l'alumnat que acaba l'ESO.

La tinenta d'alcalde de Cicles de la Vida i regidora d'Educació, Teresa Ciurana, expressa que l'objectiu de la mesura és "portar a Terrassa una iniciativa que evitarà l'abandonament dels estudis per part de joves que tenen la capacitat per seguir però no les circumstàncies propícies".


Els pròxims dies, els instituts de Terrassa podran presentar a l'Ajuntament les seves candidatures a l'alumnat que podria accedir a les beques. Durant els mesos vinents es durà a terme el procés de selecció de la mà de l'equip pedagògic de la Fundació Impulsa. Aquest té la finalitat de determinar que, a més de complir amb el requisit de topall d'ingressos familiars, l'alumnat tingui la voluntat de cursar els cursos. Està previst que les beques s'anunciïn a finals de juny, per tal que s'executin el curs vinent.

L'alumnat que passi el procés de selecció rebrà una beca de finançament dels seus estudis de Formació professional (FP); un ordinador; i un mentor que exercirà d'orientador i d'exemple estimulant per l'alumne. A més a més, haurà d'aprovar el 80% de les assignatures i també es comprometrà al retorn social de la beca, fent 25 hores de voluntariat en una entitat social al territori. Segons dades oferides per l'Ajuntament de Terrassa, el 90% dels alumnes becats per la Fundació finalitza els estudis, el 85% continua cap a estudis superiors i el 71% aconsegueix feina vinculada amb els seus estudis.

 

Participació