En marxa les obres de l'Anella Verda entre les carreteres de Matadepera i de Rellinars

El segon tram de 5 km té un termini d'execució de tres mesos

Obres del segon tram de l'Anella Verda.
Obres del segon tram de l'Anella Verda. | Aj. Terrassa
A.M
04 de febrer del 2022
L'Anella Verda està cada vegada més a prop de ser una realitat a Terrassa. Aquests dies han començat les obres del segon tram del recorregut, de 5 km, comprès entre les carreteres de Matadepera (BV-121) i de Rellinars (B-122). El pressupost d’adjudicació d’aquestes obres, que tenen una durada prevista de tres mesos, és de 144.000 euros i van a càrrec de l’empresa Natural i Art Jardiners S.L.

Es crearan dues portes d’accés (a Can Roca i Can Colomer) i es milloraran diversos camins: el dels plans de Can Bogunyà i l’enllaç des de l’escola Serra de l’Obac, al barri de Can Roca; el camí vell de Can Carbonell; el camí de l’Escaiol i també el de Ca n’Amat de la Muntanya.

També es preveu condicionar tres àrees d’estada, arranjar el ferm, fer plantacions puntuals de vegetació, senyalitzar tota la zona, clausurar camins no adequats i identificar zones degradades per fer una restauració ambiental, entre altres actuacions. Tanmateix, abans de l’estiu es licitaran les obres d’un petita part, que circularà paral·lel a la carretera de Rellinars, i que permetrà la connexió d’aquest tram dos amb el tres.

El camí circular de l’Anella Verda té cinc trams i un total de 35 km, que donen la volta sencera al terme municipal per tot el seu entorn natural i agrícola. El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, ha explicat que "dels cinc trams que formen el camí circular, l'únic que està adequat és el tram 1, que va des de Can Viver de Torrebonica fins a Can Carbonell i es va executar l'any 2015. Ara, fem la primera actuació d'aquestes característiques en set anys".

El tercer tram (de 5 km i que anirà de la ctra de Rellinars a la ctra d’Olesa) està pendent d’aprovació del projecte i es preveu executar abans d’acabar l’any; i, del quart i cinquè, s’espera que la redacció del projecte finalitzi el mes vinent.