A judici la treballadora d'una residència de Terrassa per maltractar una usuària

En el vídeo es pot veure com utilitza llenguatge insultant com "obre la puta boca ja, vieja cascarrabias"

Vista exterior de la residència per a gent gran Mossèn Homs de Terrassa.
Vista exterior de la residència per a gent gran Mossèn Homs de Terrassa. | qresi
A.M
02 de febrer del 2022
Actualitzat el 03 de febrer a les 9:33h
La treballadora de la residència Mossèn Homs de Terrassa finalment anirà a judici pel vídeo on es veu a dues professionals del centre mostrant expressions vexatòries a una usuària. El magistrat del Jutjat d'Instrucció número tres de Terrassa ha obert diligències contra la treballadora que va maltractar amb comentaris i insults la resident de 91 anys mentre li donava de menjar. 

Tal com recull la interlocutòria, l'auxiliar d'infermeria va actuar amb "la intenció d'humiliar la resident" que pateix deteriorament cognitiu moderat-greu i dependència severa. Mentre li donava la medicació va utilitzar expressions com ara "que comas, venga, abre la puta boca ya vieja cascarrabias" i la menor d'edat, amb qui treballava, ho gravava i ho feia públic a les xarxes socials. 

És per això que els fets es consideren constitutius de delicte contra la integritat moral i de descobriment de secrets. La residència egarenca va expedientar i va acomiadar les treballadores i la Generalitat, a través del Departament d'Afers Socials, va presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra. Aleshores el Govern ja va anunciar que es personaria a les actuacions judicials que es poguessin dur a terme si les treballadores havien de comparèixer davant d'un jutge.