En marxa un nou servei de suport emocional als joves

Es farà a la Casa Baumann de Terrassa i vol oferir acompanyament i assessorament

El servei s'oferirà a la Casa Baumann de Terrassa.
El servei s'oferirà a la Casa Baumann de Terrassa. | GSV
A.M
02 de febrer del 2022
La Casa Baumann de Terrassa ofereix, des d'aquest dimecres 2 de febrer, un nou servei de suport emocional a les persones joves de la ciutat i també d'altres municipis. L'objectiu és millorar la qualitat de vida del jovent arran l’impacte emocional i psicològic que està tenint la pandèmia en aquest col·lectiu.

Entre les tasques que farà la Fundació Salut Mental Catalunya, adjudicatària del servei, hi ha informar, orientar i acompanyar les persones usuàries en situacions com ara conflictes en les seves relacions, problemes d’autoestima, identificació d'emocions, etc.

Les visites les farà una psicòloga, encara que el servei no funcionarà com una consulta on fer teràpia, sinó que tindrà una funció preventiva i de recurs inicial, derivant la persona usuària als serveis específics en cas que sigui necessari. 

El nou servei atendrà els dimecres a la tarda persones de 12 a 35 anys de Terrassa i dels 11 municipis veïns que Baumann Oficina Jove té adscrits com a referent territorial, demanant cita prèvia al 93 784 83 90 i a [email protected]

La regidora de Joventut, Ona Martínez, ha explicat que "el que estem oferint és un espai on fer el primer pas, un lloc segur per a joves que pateixen i que moltes vegades no saben per on començar a posar-hi remei. Aquest espai és per això, per trobar algú que escolta i que pot ajudar a posar-te en el camí de la solució". 

Per la seva banda, la regidora de Salut, Mónica Polo, considera que si "un malestar emocional s’allarga massa pot acabar generant un trastorn de salut mental, i tots els
estudis indiquen que des de l’inici de la pandèmia el grup més afectat emocionalment és el de joves i adolescents".