​La Cecot vol que s'habilitin les reunions telemàtiques sense esmenar estatuts

Consideren que la situació de la pandèmia encara obliga a la prudència

La Cecot considera que les reunions telemàtiques haurien de formar part de la normalitat.
La Cecot considera que les reunions telemàtiques haurien de formar part de la normalitat. | CCVO
A.M
02 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:20h
La Patronal Cecot ha demanat al Govern de la Generalitat que es puguin reconèixer i habilitar les reunions telemàtiques de les empreses sense haver d'esmenar els seus estatuts. Recorden que durant l’estat d’alarma i l’emergència per la Covid-19 el Govern va habilitar la possibilitat de celebrar a distància, les reunions d’òrgans d’administració i govern i de les juntes y assemblees de societats mercantils i entitats de dret privat, malgrat que els Estatuts de les diferents entitats no ho contemplessin explícitament.   

No obstant això, al començar l'any 2022 aquesta mesura temporal ha deixat de tenir efecte, tret en el cas de les associacions inscrites al Departament de Justícia, com és el cas de les entitats esportives de Catalunya que han aconseguit mantenir la cobertura gràcies a un Decret Llei de la Generalitat.

Des de la Cecot però, consideren que el context sanitari actual encara "obliga a la prudència malgrat el passat cap de setmana s’hagin eliminat les restriccions a grups de deu persones", exposa Enric Rius, assessor fiscal de la Patronal egarenca. Segons Rius, caldria "poder mantenir reunions i assemblees telemàtiques tant per facilitar l’accés a les persones confinades com per aquelles que ho fan per prevenció és una demanda lògica".

A més a més, reivindiquen que el fet d’integrar aquesta tecnologia a les dinàmiques habituals de gestió associativa i ajudar a la participació dels seus membres en general, hauria de formar part de la normalitat”.