La fotoperiodista Mireia Comas busca suports per derogar la Llei Mordassa

Ha estat multada amb 601 euros per no voler esborrar una imatge durant un control policial a Terrassa

La fotoperiodista, Mireia Comas.
La fotoperiodista, Mireia Comas. | Adrià Costa
A.M
01 de febrer del 2022
La fotoperiodista de Terrassa, Mireia Comas, no s'ha quedat de braços plegats i busca suports per derogar la Llei Mordassa, amb la qual ha estat sancionada per no voler esborrar una imatge durant un control policial a la ciutat. A través de la plataforma Osoigo, Comas necessita 500 adhesions per traslladar la qüestió al Parlament de Catalunya. 

Els fets van passar l'estiu passat al barri de Ca n'Anglada de Terrassa, on estava fent un reportatge documental sobre els joves en situació irregular. Tal com es pot escoltar i veure en el vídeo, Comas els diu: "m'han de deixar fer fotos en una actuació policial" i l'agent respon que "no". També li diuen que "no és il·legal fer esborrar una foto". Aquest 19 de gener la fotoperiodista ha rebut la sanció de 601 euros amb l'aplicació de la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com la llei mordassa. 

En la iniciativa, la fotoperiodista que tot i poder semblar un cas aïllat, no ho és. "Els periodistes a Espanya hem de patir molts casos de censura, avalada per la Llei Mordassa. La llibertat d'expressió en aquest país surt molt cara i la llibertat d'informació, també". 

Per això Comas considera que cal derogar una llei que "ataca el dret a la informació i atorga un poder discrecional als agents". Aquesta normativa es va aprovar l'any 2015 durant el govern de Mariano Rajoy i només va fer-se amb el suport del Partit Popular. Des de la seva aprovació ha estat qüestionada per entitats i organitzacions de drets humans.