La recuperació econòmica, eix central del nou Pacte Local per l’Ocupació de Terrassa

El full de ruta post pandèmia s'ha signat entre l'Ajuntament, la Cecot, CCOO i UGT

Signatura del Pacte Local per l'Ocupació de Terrassa.
Signatura del Pacte Local per l'Ocupació de Terrassa. | Rafel Casanova BCF
01 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:46h
Terrassa fa pinya per la recuperació econòmica després de la pandèmia de la Covid-19. Aquest dilluns, l'Ajuntament, juntament amb la Patronal Cecot, la UGT i CCOO han signat la reedició del Pacte Local per l'Ocupació a la ciutat. El document té com a eix principal  establir les sinergies necessàries per generar noves oportunitats laborals que fomentin i dinamitzin l’activitat econòmica de la ciutat.

El document es va signar per primera vegada l'any 2004 i des d'aleshores s'ha anat reeditant per tirar endavant polítiques actives d’ocupació a la ciutat. ​Aquesta vegada l'objectiu principal és treballar pel teixit productiu de la ciutat, afectat de forma destacada a causa de la crisi patida, tant a nivell social i econòmic, per la Covid-19.

En un acte a l'Ajuntament, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; el president de CECOT, Antoni Abad i Pous; el secretari General de CCOO al Vallès Occidental-Catalunya Central, Ivan Ramos; i la secretaria d'organització de la UGT del Vallés Occidental, Elena González, han escenificat el compromís i la col·laboració dels agents socioeconòmics públics i privats de la ciutat. 

Per Ballart, aquest pacte "representa una estratègia de ciutat i un compromís molt sòlid, després d'un llarg procés de debat i de negociació, per a trobar vies, fórmules i espais per arribar a acords tan amplis i tan inclusius com sigui possible". "Volem situar-nos amb força en un món marcat pels reptes de la digitalització, de la sostenibilitat i de la recerca d'equilibris intel·ligents entre els interessos privats i els interessos generals", ha destacat l'alcalde.