Vacarisses ratifica l'ampliació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Al primer ple de l'any també es va aprovar l'ajustament de delimitació sud del parc, l'atorgament de subvencions a entitats i la modificació d'estatuts del CONGIAC

El primer Ple de l'any es va fer de forma telemàtica
El primer Ple de l'any es va fer de forma telemàtica | Ajuntament de Vacarisses
Carlos Paños
01 de febrer del 2022
Divendres 28 de gener es va realitzar a Vacarisses -de forma telemàtica- el primer ple municipal de l'any, on es va ratificar l'ampliació dels límits del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, aprovada ja pel ple municipal de juliol de 2020.

A més, es va notificar una proposta d'ajustament de la delimitació sud del parc. Això es deu al fet que tots els grups municipals van votar a favor de la proposta, excepte UIPV. El seu motiu tal com explica el regidor de la formació, Salvador Boada, és que consideren que la iniciativa "no està prou estudiada, ja que per exemple les franges de protecció d'incendis tenen diferents criteris segons si pertanyen al parc natural o no".

Així doncs, l'alcalde, Antoni Masana, va respondre a la formació afirmant que precisament farà una reunió amb el director del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac aquesta setmana per abordar tots els detalls.

Al ple també es va aprovar l'atorgament de subvencions de l'Ajuntament a les entitats i associacions del municipi. La idea és molt similar a la que ja es va tenir l'any 2020, però que no es va poder portar a terme a causa de l'esclat de la pandèmia i, per tant, els ajuts es van acabar concedint per assignació directa.

Un altre dels punts de l'ordre del dia va ser la modificació dels estatuts que regeixen el Consorci per a la Gestió Integral d'Aigües de Catalunya (CONGIAC), del que Vacarisses forma part. L'objectiu principal d'aquest canvi és reforçar la voluntat de servei públic, ja que es tracta d'una associació de municipis que cooperen en la defensa d'un model de gestió pública.