Terrassa demana adherir-se a la xarxa espanyola de ciutats intel·ligents

La ciutat vallesana, distingida per les seves polítiques d'innovació, seria la vuitena de Catalunya

Ple municipal del mes de gener del 2022.
Ple municipal del mes de gener del 2022. | Cedida
Y.C.
31 de gener del 2022
El ple ordinari del mes de gener ha posat damunt la taula la intenció de l'Ajuntament de Terrassa per adherir-se a l'associació Red Española de Ciudades Intel·ligentes (RECI). Altres municipis catalans com Barcelona, Hospitalet, El Prat de Llobregat, Sant Cugat, Tarragona, Mataró i Cambrils ja formen part de l'entitat capdavantera que fomenta l'intercanvi de coneixements i el desenvolupament de sinergies entre ciutats per compartir la seva aposta per la innovació urbana intel·ligent.

Amb la integració dins la RECI, Terrassa pretén compartir experiències amb altres ciutats punteres per afavorir la gestió automàtica i millora dels serveis urbans i la reducció de la despesa pública. Els aspectes que es treballen són el govern de la ciutat intel·ligent, l'energia, el medi ambient, la innovació social, l'economia intel·ligent, les infraestructures com el wifi o el 5G, la sostenibilitat semàntica, la digitalització i la intel·ligència artificial.

La regidora de Tecnologia i Sistemes d'Informació, Ona Martínez, ha explicat que "el nou Pla director 2022-2027 recollirà una visió actualitzada de la ciutat del futur, on la tecnologia ha d'ajudar a les persones a desenvolupar-se d'una manera més sostenible a les ciutats".

La proposta ha estat aprovada per unanimitat i respon a la voluntat per la posada en marxa del nou projecte Terrassa Ciutat Digital, que veurà la seva llum durant el 2022 i que va més enllà de l'univers Smart City del Pla director que va finalitzar l'any 2020.