Terrassa implantarà ràtios de 20 alumnes a infantil i primària

Es posarà en marxa el curs que ve a P3, gràcies a un acord entre la Generalitat i l'Ajuntament

Es començarà a implantar a P3 amb la voluntat de fer-ho extensiu a tota la primària.
Es començarà a implantar a P3 amb la voluntat de fer-ho extensiu a tota la primària. | Adrià Costa
26 de gener del 2022
Actualitzat a les 17:06h
L'Ajuntament de Terrassa va un pas més enllà i el pròxim curs escolar 2022-2023 implantarà la ràtio de 20 alumnes per professor a totes les línies de P3 de les escoles públiques i concertades. Un nou acord entre el Departament d'Educació i el consistori egarenc permetrà, així, baixar de la ràtio 23 que es va anunciar pel curs vigent.

La regidora d'Educació, Teresa Ciurana, ha explicat en roda de premsa que l'objectiu és combatre la baixa natalitat sense haver d'eliminar línies i alhora poder absorbir millor els alumnes que s'incorporen a mig curs -provinents de la matrícula viva- sense que es dispari el nombre d'infants per classe.

Actualment, a la ciutat hi ha 103 línies de P3 i un total de 1.991 alumnes per matricular. Amb una ràtio de 25 alumnes per aula s'haurien hagut de tancar 24 línies, ha recordat Ciurana. "En lloc de tancar, mantenim i millorem la qualitat".

D'aquesta manera cada any la ràtio de 20 alumnes s'anirà incorporant en un curs més elevat fins que tots els grups des de P3 a 6è de primària, tinguin aquesta proporcionalitat. Les escoles concertades tenen una ràtio de 25 alumnes, però s'han adherit a l'acord.

Pel que fa a la matrícula viva Ciurana ha dit que després de la davallada per la pandèmia, aquest curs s'estan recuperant els índexs de matriculació a mig any escolar d'abans de la Covid-19. Finalment, la regidora ha insistit en el fet que "la reducció de ràtios és una aliada per evitar la segregació", que les aules siguin el més heterogènies possible.