Terrassa millora l'accessibilitat i es compromet a ser una ciutat sense barreres

L'Ajuntament hi destinarà 200.000 euros per tal que tots equipaments municipals siguin apropiats per tothom

Una de les mesures serà el canvi de botoneres dels ascensors els quals integraran el sistema Braille
Una de les mesures serà el canvi de botoneres dels ascensors els quals integraran el sistema Braille | Cedides
Carlos Paños
26 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:08h
Terrassa millorarà l'accessibilitat, entre el 2022 i 2023, de tots els edificis amb l'objectiu que els equipaments municipals siguin accessibles a tota la ciutadania. La iniciativa es compromet a crear una ciutat sense barreres de cap mena -ni físiques, ni socials, ni mentals- entre persones, col·lectius i barris.

Per poder realitzar-la l'Ajuntament ha confeccionat un estudi per tal de conéixer el grau d'accessibilitat dels espais tècnics i una primera aproximació econòmica de les actuacions necessàries. El pressupost del 2022 ja compta amb una partida de 200.000 euros per dur a terme les primeres actuacions. 

Inicialment, s'han prioritzat els de més concurrència de públic i més diversos, com són els equipaments cívics i els edificis administratius: Raval, Didó, Pantà 20, Pantà 30, Edifici Glòries Catalanes, Edifici Unió, Casa Galèria, C.C. Montserrat Roig, C.C. Alcalde Morera, C.C. Avel·lí Estrenjer, C.C. President Macià, C.C. Montserrat Torressana Vilardell, Casa Soler i Palet, Edifici d'Educació la Rasa i el Cinema Catalunya. Posteriorment, se sumaran a aquests la resta d'edificis municipals, és a dir els esportius, els culturals, els educatius, entre d'altres.

El tinent d’alcalde de Serveis Generals iGovern Obert, Isaac Albert, destaca que "impulsem un Pla, amb pressupost ja per aquest 2022, per garantir que tenim un Ajuntament capaç de donar resposta a la diversitat". 

Pel que fa a les mesures inicials, algunes d'aquestes seran el canvi de les botoneres dels ascensors, els quals integraran el sistema Braille; col·locació de baranes en els trams d'escala d'accés als edificis; millora i actualització de la senyalització existent per tal que sigui accessible per a tothom ajustant la seva grandària, format, tipus de lletra, contrast amb el fons; tractament de paviments perquè siguin antilliscant tant en sec com quan està mullat;estudi i disseny dels aparadors d'atenció a la ciutadania, per tal que hi hagi com a mínim un mostrador accessible a cada Oficina.