Arrenca «Terrassa Tria Futur» que torna a la presencialitat

L'espai de referència sobre orientació acadèmica i professional es fa els dies 10 i 11 de març al Recinte Firal

Es farà al Recinte Firal de Terrassa.
Es farà al Recinte Firal de Terrassa. | Rafel Casanova BCF
07 de març del 2022
Actualitzat el 10 de març a les 16:28h
Tot a punt a Terrassa per la posada en marxa de Terrassa Tria Futur, l'espai de referència de l'orientació acadèmica i professional tant del municipi com de la comarca. Enguany, la tercera edició arriba amb la tornada a la presencialitat com a protagonista. Es fa els dies 10 i 11 de març al Recinte Firal de Terrassa i entre l’espai virtual i la fira presencial sumaran més de 130 activitats i més d’un centenar d’expositors. 

A la Fira hi haurà diversos estands grupats en tres zones: una dedicada a centres d’ensenyament, una altra a institucions i entitats i una tercera a empreses. Aquest espai acollirà més d’una vintena d’empreses de la ciutat convidades per l’Ajuntament, agrupades en tres cadenes de valor representatives de la ciutat: salut, energies renovables i tèxtil. Prop d’una vintena més participaran també a la fira organitzant activitats.

Diversos centres de secundària han concertat visites a la fira i s’espera rebre prop de 2.000 estudiants, sobretot en horari de matí. L’obertura durant les tardes permetrà que també les famílies puguin visitar la fira, així com les persones adultes que es plantegen redefinir la seva trajectòria laboral o les empreses interessades a conèixer millor els centres que formen els professionals del futur.

En aquest sentit, la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, remarca que "Terrassa Tria Futur és per a tothom, no només per a alumnes de 4t d’ESO". Per la seva banda, la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, descriu la fira com "un espai d’intercanvi en què es posen en comú les necessitats reals del mercat de treball i les de l’oferta formativa".

Abans de la fira presencial, entre el 7 i el 9 de març tindrà lloc la programació d’activitats en línia, amb un total de 35 xerrades (algunes en diferents sessions) a l’Espai Virtual. S’han
programat xerrades adreçades a alumnat d’ESO, batxillerat i estudis superiors, adults que vulguin estudiar, famílies, professionals i empreses.