Terrassa s'interessa pels contenidors intel·ligents

Diferents ajuntaments de la comarca es desplacen a Girona per conèixer el sistema de residus

Sistema de contenidors intel·ligents
Sistema de contenidors intel·ligents | Cedida
Y.C.
24 de gener del 2022
Actualitzat a les 17:48h
Representants de diferents ajuntaments del Vallès Occidental s'han desplaçat a Girona per comprovar el funcionament dels contenidors intel·ligents que es van instal·lar com a prova pilot a finals del 2020 i que ara ja són una realitat.

La visita s'ha fet en el marc de les jornades que periòdicament organitza el Consorci per a la Gestió de Residus i hi han assistit càrrecs electes de TerrassaSabadell, Barberà del Vallès, Montcada, Polinyà, Rubí i Santa Perpètua de Mogoda.

Aquest sistema de recollida de residus permet identificar a la persona usuària gràcies a una targeta personal, necessària per obrir el contenidor a través d'un lector. L'objectiu del servei és guanyar espai públic, reduir la contaminació, augmentar el reciclatge i, alhora, generar un estalvi econòmic, ja que la iniciativa permet disminuir el nombre de contenidors i agilitzar la recollida de les deixalles.

El president del Consorci Residus Vallès, Nil López, ha assegurat que "la voluntat de la institució és dotar als ajuntaments de totes les eines per poder decidir quin és el sistema que més s'adequa al seu municipi; és una opció, igual que la recollida porta a porta". La delegació vallesana també ha comptat amb membres del Consorci i el regidor de Neteja i Recollida de Residus de l'Ajuntament de Girona