Retorna la Fira de l'Oli i l'oliva a Ullastrell

El públic podrà tastar els productes de les 30 parades i decidir qui guanya el premi al Millor oli local 2022

Carlos Paños
24 de gener del 2022
Hi hauran prop d'una trentena de parades relacionades amb el producte i els seus derivats
Hi hauran prop d'una trentena de parades relacionades amb el producte i els seus derivats | Cedides
El diumenge 30 de gener, de 10 a 15 h, arriba al carrer Serra d'Ullastrell la desena edició de la Fira de l'Oli i l'oliva, on hi hauran prop d'una trentena de parades relacionades amb el producte i els seus derivats. I és que, com sempre, l'objectiu de la jornada és fer d'aparador de l'oli del territori i dels seus productors.

Una de les novetats d'aquest any és el canvi de format -a causa de la pandèmia- de l'habitual Concurs Popular d'Oli d'Ullastrell, on el públic -de 10 h a 13 h- podrà decidir quin dels olis exposats a les parades és el que més li agrada tastant-los.

Un cop els hagin provat, els visitants hauran de dipositar una butlleta -amb el seu veredicte- a la parada de l'entitat organitzadora del Concurs, és a dir a l'Associació de Productors d'Oli d'Ullastrell. Per últim, es farà entrega -a les 14 h i a la Plaça Joan Montmany- del premi al Millor oli local 2022, que prèviament haurà estat seleccionat, on el guanyador rebrà una placa commemorativa i un lot de productes locals de qualitat.

Durant el matí també es podran fer visites guiades al Molí del Celler d'Ullastrell, participar en el Concurs de Llançament de pinyol d'oliva i ballar amb l'actuació infantil de la companyia La Bleda. A més, es podrà gaudir d'un servei de bar i calçots o d'una escudellada, organitzada pels Geganters d'Ullastrell.