També es va celebrar la Cursa Santi Centelles de 5 km

Mitja Marató de Terrassa 2022. | Rafel Casanova BCF
A.M
24 de gener del 2022
Actualitzat el 25 de gener a les 10:45h
Aquest diumenge 23 de gener es va celebrar a Terrassa la 22a edició de la Mitja Marató i la 16a de la cursa Santi Centelles. En total unes 2.000 persones van participar en aquesta matinal d'atletisme organitzada per l'Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT). Una xifra inferior a les edicions anteriors, a causa de la pandèmia. Consulta aquí tots els resultats

A les 10 del matí l'alcalde, Jordi Ballart, donava el tret de sortida de la 22a Mitja Terrassa. A la primera línia de sortida, corredors d'alt nivell de l'atletisme internacional, iniciaven la cursa amb l'objectiu clar de superar el record d'aquesta, en mans de Carles Castillejo, i que per 10 segons, Dani Mateo no va poder batre, marcant un crono final de cursa 1:03:40.

Jouad El Bissis va fer un temps final d'1:04:22, ocupant la segona posició. A més distància, amb un crono d'1:06:51, Mourad El Bannouri completava el pòdium de la cursa. En categoria femenina, l'arribada a meta de les participants va ser més esgraonada. La guanyadora d'aquesta edició de la Mitja Marató Terrassa, Atanane Soukaina, va dominar de principi a fi tot el recorregut de la cursa, travessant línia de meta amb un crono final d'1:14:21. Tres minuts més tard, Valderin Dos Santos finalitzava la cursa a un temps d'1:17:22. Completant aquest pòdium Ahettion Houda, 1:20:46.

Pel que fa a la cursa Santi Centelles de 5 km, el guanyador masculí ha estat Yassine Ouhdadi, campió Olímpic a Tòquio en els 5.000 metres llisos, malgrat que una confusió en el tram final per part d'un control que el va fer entrar a la meta per un trajecte diferent del marcat, l'organització va decidir proclamar-lo guanyador. El segon classificat va ser David Fernández Egea, 0:14:21 qui es va disputar aquesta posició amb Josep Díaz Carretero, tercer classificat amb un crono de 0:14:22.

En categoria femenina, la victòria d'aquesta cursa de 5.000 metres va ser per Marta Romero Gómez que va travessar línia de meta marcant un crono de 0:17:53, quatre segons menys que la segona classificada, Julia Lucas Frias, 0:17:57, completant aquest pòdium femení, Airina Guillem Roca, 0:18:20.