Demanen 25 anys de presó per l'assassí de l'Eva el juliol del 2019 a Terrassa

Aquest dilluns 24 de gener començarà el judici a l'Audiència Provincial

Edifici del centre de Terrassa on es va produir l'assassinat.
Edifici del centre de Terrassa on es va produir l'assassinat. | Anna Mira
21 de gener del 2022
Actualitzat el 01 de febrer a les 16:57h
L'estiu del 2019 va ser tràgic a Terrassa amb dos assassinats masclistes en pocs dies de diferència. Aquest dilluns 24 de gener començarà el judici contra l'assassí de l'Eva, morta a ganivetades el 24 de juliol del 2019 a casa seva. La Fiscalia demana 25 anys de presó i inhabilitació a l'autor confés del crim que es va entregar a la comissaria de la policia espanyola, just després de matar la seva parella. 

En el dictamen, la Fiscalia explica com a primera hora del matí l'assassí va clavar diverses punyalades amb un ganivet i unes tisores a les mans, la cara, la zona cervical o el tòrax causant-li centenars de lesions amb la clara voluntat de fer-la sofrir "un gran patiment innecessari per causar-li la mort". 

"L'acusat va actuar d'acord amb el sentiment de menyspreu a la condició femenina", i explicita també que "li dirigia continuades expressions de menyspreu personal i intentava tenir un control permanent de totes les facetes de la seva vida". L'Eva era metgessa del CAP Est de Terrassa. 

Després de passar a disposició judicial, l'autor del feminicidi està privat de llibertat des del 26 de juliol del 2019. El cas es jutjarà a l'Audiència Provincial de Barcelona i es preveu que pugui durar diversos dies, ja que testificaran diverses persones de l'entorn de la víctima, de l'autor i també els professionals que han seguit el cas.