El «Rèquiem» de Mozart torna a la Factoria Cultural Terrassa

Seran dues funcions el divendres 4 i dissabte 5 de febrer a les 20h

Rèquiem de Mozart de la Crea Dance Company.
Rèquiem de Mozart de la Crea Dance Company. | Cedida
A.M
22 de gener del 2022
El Rèquiem de Mozart torna a la Factoria Cultural Terrassa (LaFACT). Una peça coproduïda per LaFACT i Crea Dance Company amb la coreògrafa Maria Rovira. Ess podrà veure en dues funcions el divendres 4 i el dissabte 5 de febrer a les 20h en el marc de la 39a Temporada BBVA de Dansa.

Aquesta producció compta amb una posada escènica única formada per gairebé un centenar d’artistes entre els ballarins, l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), els solistes i els cors. La coreògrafa catalana Maria Rovira porta a escena una dansa plena d’al·legories a la vida, la mort i la injustícia partint de la relació que va establir Mozart amb Déu quan va crear el Rèquiem. 

Rovira s’endinsa i aprofundeix en un univers de sentiments i emocions comuns a tota la humanitat contagiant-nos amb una dansa enèrgica i hipnòtica que fusiona diferents estils, cultures i moviments artístics en la seva posada en escena; antigues danses barroques, àrabs, africanes o budistes acompanyades de música en viu.

La peça compta amb la música en directe de l’Orquestra Simfònica del Vallès sota la batuta de Manel Valdivieso i les veus del Cor de Cambra de Granollers, dirigit per Josep Vila Jover. L’espai escènic tindrà un format circular, situat al centre de l’auditori, i estarà envoltat pel pati de butaques. El conjunt musical, format per solistes, l’Orquestra Simfònica del Vallès i el cor, també estarà a la vista dels espectadors ja que se situarà al fons de la sala.