societat

El PSC qualifica d'«insuficient» l'atenció de Terrassa a la salut mental

Els socialistes recorden el model que van presentar a l'octubre al ple municipal, que està basat en Barcelona

per Carlos Paños, Terrassa, Catalunya | 19 de gener de 2022 a les 18:28 |
Javier García considera que l'actual model de la ciutat no cobreix la demanda existent d'atenció psicològica | Carlos Paños
El Partit Socialista de Terrassa (PSC) considera "insuficient" la proposta en matèria de salut mental que ha fet el govern de l'Ajuntament. En una roda de premsa a la seu del partit, el regidor, Javier García, ha explicat que actualment, el projecte envers aquesta problemàtica social - que té un cost de 7.000 euros- s'està pal·liant a través d'un pla setmanal de tres hores que treballa amb joves tant egarencs com d'onze municipis més.

Però des del PSC, García considera que "aquest mètode no és l'adient", ja que tres hores "no arriben a cobrir ni una mínima part" de la demanda d'atenció psicològica d'una ciutat de 224.000 habitants. A més, assenyala que l'Hospital de Terrassa ha atès l'any 2021 un 17% més de persones que el 2020, per aquest motiu.


Per això, el regidor socialista ha recalcat la proposta que va portar la seva formació al ple municipal de l'octubre i que van tombar els vots en contra de Tot per Terrassa (TxT) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) perquè, segons ells, "estaven treballant en una proposta molt semblant".

La idea que van presentar els socialistes, en aquell moment, era crear un servei municipal de suport psicològic per a joves i adolescents, d'entre 12 i 35 anys, sense necessitat de derivació ni cita prèvia. Així mateix, expliquen que el model "és efectiu", ja que es troba inspirat en el que utilitza la ciutat de Barcelona i que acull a tota la població i a tots els districtes.


Avui dia, els suïcidis causen més defuncions que la Covid-19 en menors de 50 anys. Especialment, entre els joves de 16 i 30 anys, on és la principal causa de mortalitat no natural.

 

Participació