1 de 10
Cultura

El «Trencanous» puja a l'escenari de la Factoria Cultural Terrassa amb les entrades quasi esgotades

L'espectacle el realitza el Programa d'Alt Rendiment, el PAR en Dansa, i es troba dirigit pel coreògraf Rodolfo Castellanos

Només hi ha entreades disponibles per la sessió de divendres 21 a les 19 h. | Josep Guindo
per C.P, Terrassa, Catalunya | 19 de gener de 2022 a les 13:52 |
Aquest article es va publicar originalment el 19 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El tradicional conte nadalenc del Trencanous puja a l'escenari de la Factoria Cultural de Terrassa aquest cap de setmana i ho fa amb quatre funcions, de les quals tres ja s'han quedat sense entrades. Ara mateix, només hi ha disponible la sessió de divendres 21 a les 19 h: tant dissabte 22 a les 18 h com diumenge 23 a les 12 h i a les 18 h s'ha penjat el cartell de Sold-Out.

Aquest és el vuitè any que se celebra l'espectacle i per segon any consecutiu serà posat en escena pels ballarins del Programa d'Alt Rendiment, el PAR en Dansa, que aglutina joves estudiants d'arreu del món d'entre 16 i 22 anys. Els membres del PAR treballen com una companyia professional, fins al punt que el seu coreògraf és el mundialment reconegut com a ballarí principal del Ballet Nacional de Cuba, Rodolfo Castellanos.


Pel que fa a l'obra, té una durada de 105 minuts i es troba dividida en dos actes. El primer se centra a Europa als voltants del 1870, on és la nit de Nadal i hi ha una festa a casa de la Clara i en Fritz. A la celebració, estan convidades les famílies més respectades de la ciutat i el padrí de la Clara, Drosselmeyer, un fabricant de rellotges i joguines mecàniques.

El segon tracta sobre el viatge meravellós de la Clara i el Trencanous, els quals s'acomiaden del Regne de les Neus i arriben al Regne de les Llaminadures, on la Reina de Sucre celebra una festa en el seu honor.


A més i amb la voluntat de continuar creixent i arribar a nous públics, LaFACT i el BBVA han impulsat per tercer any l'activitat educativa Exploradors de la dansa. On durant el procés de creació de l'espectacle, alumnes de primària de Terrassa han conegut de primera mà tots els aspectes que intervenen en aquesta producció, des dels assajos fins a l'espectacle final que podran veure aquest dijous 20 de gener.

 

Participació