Cs Terrassa demana un telèfon d'emergències per denunciar les ocupacions d'habitatges

També demanen que el govern municipal es personi com a acusació "en els casos d'ocupacions delinqüencials"

El partit taronja vol crear un protocol d'actuació en els casos de denúncies veïnals per ocupació d'habitatges
El partit taronja vol crear un protocol d'actuació en els casos de denúncies veïnals per ocupació d'habitatges | Cs Terrassa
A.M
19 de gener del 2022
El grup municipal de Cs Terrassa presentarà una moció al ple municipal de gener per crear un telèfon d'emergències específic per denunciar ocupacions d'habitatges. El regidor del partit, David Aguinaga, denuncia que "la proliferació de les ocupacions delinqüencials a Terrassa suposen un problema de convivència per als veïns de la ciutat".

En el text de la proposta de resolució demanen crear un protocol d'actuació en els casos de denúncies veïnals per ocupació d'habitatges en el qual s'inclogui un número de telèfon d'emergència "que permeti als veïns denunciants obtenir una interlocució única amb l'Ajuntament".

Igualment, demanen que el govern municipal es personi com a acusació "en els casos d'ocupacions delinqüencials". 

Aguinaga ha posat com exemple el cas del carrer de Sant Marc on "els desperfectes causats per uns okupes van provocar l'acumulació d'aigües residuals estancades en l'aparcament". Segons el regidor, els veïns van denunciar els fets "mitjançant reiterades trucades telefòniques a la policia municipal i la corresponent presentació d'instàncies però no van trobar solució fins que l'assumpte va transcendir als mitjans de comunicació i a les xarxes socials". En aquest sentit, demanen també obrir una investigació per esclarir els fets.