Terrassa millora la recollida d'aigua del Parc de Vallparadís

Els treballs a la zona de la Devesa duraran dos mesos i estan pressupostats en 83.334 euros

L'objectiu és construir una nova reixa recol·lectora d'aigües i la seva corresponent arqueta,
L'objectiu és construir una nova reixa recol·lectora d'aigües i la seva corresponent arqueta, | Ajuntament de Terrassa
Carlos Paños
18 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:47h
L'Ajuntament de Terrassa ha iniciat les feines per millorar la recollida d'aigua superficial en la zona de la Devesa del Parc de Vallparadís. Durant els dos mesos d'obres -pressupostades en 83.334 euros- l'objectiu és construir una nova reixa recol·lectora d'aigües i la seva corresponent arqueta, la qual es connectarà al col·lector principal.

I és que fins ara, l'enreixat de la zona era massa petit, fet que provocava que quan la pluja era intensa fos insuficient. Amb aquest canvi es pretén corregir la situació anterior, per això es construirà amb formigó armat.

Tindrà unes dimensions de 3,50 m per 5,50 m en planta i 2,75 m de profunditat màxima, i estarà protegida per una reixa metàl·lica d'acer galvanitzat. Pel que fa a la seva ubicació se situarà a l'extrem sud de l'àrea enjardinada propera a l'escola Sala i Badrinas, coincidint amb la zona deprimida del parc.

A més, també es preveu la construcció de dos embornals tipus bústia en el límit del muret de la zona enjardinada per evitar així l'acumulació d'aigua i de materials en aquest punt. Un cop acabada l'obra, l'Ajuntament contempla la reposició dels serveis afectats i dels elements d'urbanització de l'espai on es fan els treballs.

Mentre durin aquests treballs de construcció de la nova arqueta es mantindrà un pas lliure en tot el perímetre de l'obra, per tal de mantenir l'accés de la ciutadania a aquesta zona del parc.