Augmenten les atencions psicològiques pel confinament en el servei LGTBI+ de Terrassa

Durant el 2021 s'han atès 181 persones un 28% més que l'any anterior

Concentració contra les agressions lgtbifòbiques a Terrassa.
Concentració contra les agressions lgtbifòbiques a Terrassa. | Anna Mira
A.M
14 de gener del 2022
El Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva Sexual i de Gènere (SAI DASIG)de l’Ajuntament de Terrassa va atendre durant l'any 2021 181 persones, que van requerir un total de 2.841 accions. Aquesta xifra representa un 28,1% més que l'any anterior, en plena pandèmia. 

Per franges d'edat, cal destacar que del total de persones ateses, el 76,47% tenien entre 14 i 34 anys i l’11,65% de les atencions realitzades van ser a familiars directes de persones del col·lectiu LGTBI+. El 86,10% de les atencions a familiars van ser mares. 

La regidora del servei LGTBI+, Jennífer Ramírez, explica que en les atencions "s’observen les conseqüències derivades de la situació de confinament i de la crisi socioeconòmica i sanitària actual". 

Cal destacar que de les 2.841 atencions que es van fer el 2021, un 40% són coordinacions amb altres professionals i persones d’altres serveis i entitats. Durant el darrer any, es van fer coordinacions amb 99 ens externs, una dada que el servei destaca per la transversalització de la perspectiva LGBTI+ en totes les àrees i àmbits sectorials. 

Això es desprèn perquè el servei atén situacions cada cop més complexes en l’àmbit de la salut emocional i mental de i també arriben persones que cada cop es troben en situacions més vulnerables, relacionades amb les necessitats bàsiques, com poden ser econòmiques, relacionals, d’habitatge, d’asil o regularització.

Per la regidora "el SAI DASIG posa en valor l’acompanyament holístic i integral a les persones" i té per objectiu promoure atencions que tinguin en compte tots els aspectes de la vida des d’una perspectiva interseccional, per promoure l’autonomia de les mateixes. De fet, enguany es va aprovar el pla local per la diversitat sexual i de gènere que ha de donar cobertura a totes aquestes necessitats.