Aturat fins al febrer el desnonament d'una família amb quatre menors a Terrassa

El jutge ha donat una moratòria d'un mes perquè la família trobi una alternativa i la PAH reclama que l'Ajuntament mogui fitxa

Membres de la PAH durant l'intent de desnonament d'una família amb menors a Terrassa.
Membres de la PAH durant l'intent de desnonament d'una família amb menors a Terrassa. | Anna Mira
12 de gener del 2022
Actualitzat el 13 de gener a la 13:29h
Passades les deu del matí, membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Terrassa s'han aplegat al carrer Castellassa número 30 per intentar evitar el cinquè desnonament de la Halima i la seva família. L'any 2014 ella, el seu marit i els quatre menors d'edat van ocupar aquest pis buit, aleshores en mans del BBVA i actualment propietat del fons voltor, Divarian. 

Va ser l'any 2020 quan la propietat va iniciar el procés per executar el llançament i cinc intents després i diverses moratòries per la pandèmia i per la situació de vulnerabilitat que tenen, aquest dimecres 12 de gener, ha quedat de nou aturat. No ha estat fins a les dotze del migdia quan ha arribat la comitiva judicial per informar que el jutge havia decidit ajornar el desnonament fins al pròxim 9 de febrer. 

Han informat que la família ja no té dret a més moratòries de manera que és una data inamovible en la qual si la família no troba una alternativa, els faran fora. La comitiva ha arribat custodiada per una parella d'agents de Mossos d'Esquadra que han advertit que al febrer està previst que vinguin efectius d'ARRO. També estaven presents els llauners que havien de canviar el pany de l'habitatge.

Des de la PAH consideren la d'avui com una petita gran victòria, però reclamen a l'Ajuntament "que es posi les piles" per trobar una alternativa a la família de la Halima. Segons han informat s'haurien iniciat els tràmits per formar part del programa Reallotgem de la Generalitat però des de la PAH demanen urgència per evitar que d'aquí a un mes, es quedin al carrer.

"No pot ser que aquest mateix matí de pressa i corrents des de Serveis Socials estiguessin buscant què fer si els feien fora", ha lamentat la Paqui, una de les portaveus de la PAH. Una vintena de persones s'han aplegat a les portes del bloc de pisos del barri de Sant Llorenç de la capital vallesana per mostrar el seu suport a la família i evitar que els facin fora de casa seva.