1 de 10
castellers

Els Minyons suspenen l'inci de temporada per la Covid

La colla no anirà a Valls el 30 de gener com estava previst

Exhibició castellera de Festa Major | Rafel Casanova BCF
per A.M, Terrassa, Catalunya | 12 de gener de 2022 a les 12:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Minyons de Terrassa s'han vist obligats a suspendre la primera actuació de la temporada, prevista per finals de mes pels casos de Covid-19. En un comunicat, la colla explica que suspenen doncs l'actuació del 30 de gener a Valls amb motiu de les Festes Decennals i que havia de donar el tret de sortida a la temporada castellera. 

"Ens sap molt de greu" expliquen posposar els assajos fins que les dades de la pandèmia millorin. I expliquen que el risc de rebrot i els casos positius dels darrers dies a Terrassa són els més elevats des de l’inici de la crisi. 


Argumenten que la decisió s'ha pres "per tal de preservar la salut dels nostres castellers, de la ciutadania i per no tensionar més els serveis sanitaris". Asseguren que "ha estat una decisió molt difícil de prendre" però "no considerem prudent tornar als assajos en aquests moments". 

La negativa dels Minyons, però, no és taxativa i després de les reaccions que ha provocat el seu anunci, el president dels malva, Jaume Maeso, afirma que la colla tornarà a valorar les vegades que calgui la participació a les Festes Decennals si s'anuncien canvis que els permeti afrontar la cita amb garanties i la màxima seguretat sanitària.


"No som qui ha de decidir el format, però si canvia ho tornarem a valorar", ha dit el president de Minyons, que ha apuntat a un possible canvi de data o a la possibilitat de convertir la jornada en una exhibició de pilars: "Ara no podem assajar i si no podem assajar no podem anar a Valls a fer castells. Diferent seria fer un pilar".

Maeso insisteix en la voluntat del Minyons de participar de la trobada castellera, però admet que no és "prudent" fer-ho i que el més "encertat" és no assistir, en l'actual context sanitari i la manca de rodatge de la colla, que fa dos mesos que té l'activitat aturada. "Tothom sap com es fan els castells i cada colla és conscient de com està i ha de prendre la millor decisió per als seus interessos", conclou el president malva.
Participació