economia

Taurus potenciarà la indústria del vehicle elèctric des de Terrassa

El conseller d'Empresa, Roger Torrent, ha visitat la nau de Tag Automotive a la ciutat

per A.M, Terrassa, Catalunya | 17 de gener de 2022 a les 15:00 |
Visita del conseller d'Empresa, Roger Torrent, a la planta de Tag Automotive de Terrassa. | ACN / Albert Segura
L'empresa Tag Automotive (antiga Nifco), amb seu a Terrassa, formarà part del Grup Taurus que adquireix per 11 milions d'euros i entra així, en el sector de l'automòbil. Actualment, compta amb 167 treballadors i subministra algunes de les principals marques de vehicles com Seat, Audi, Volkswagen, Nissan, Volvo i el Grup Antolin. 

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha visitat aquest dilluns la seu terrassenca en companyia del CEO, Albert López. Torrent ha celebrat l'anunci, que permet fer passes en la reformulació de l'activitat d'una empresa cap al camí de l'electrificació i el vehicle elèctric. "La compra per part de Taurus compta amb un préstec de 2,6 milions d'euros de l'Institut Català de Finances, i és una excel·lent notícia perquè permet salvar l'activitat de la planta i els llocs de treball i avançar en l'objectiu de la reindustrialització 4.0", ha detallat Torrent.


Per la seva banda, López ha detallat que el gener de 2021 l'antiga propietat els va comunicar la decisió de fer efectiu un procés de desinversió a la planta de Catalunya a partir de l'anunci del tancament de Nissan, motiu pel qual es va posar en marxa els mecanismes per redibuixar el futur de la firma. "Taurus tenia un pla de reindustrialització, aportant produccions procedents de la Xina a nivell local, fent créixer la producció", ha detallat el CEO de la companyia.

L'empresa, que és especialista en la industrialització i injecció de components funcionals de plàstic per al sector de l'automòbil s'obrirà també a nous mercats, sobretot del vehicle elèctric, amb la voluntat d'incrementar la facturació. La firma ha expressat el seu compromís en mantenir l'estructura i la plantilla.  


En aquest sentit, la planta terrassenca hi havia arribar a haver 200 treballadors, dels quals a dia d'avui en queden 160, i on hi cal sumar uns 25 més que es troben a la nau logística de Rubí. La previsió és en un termini de tres anys arribar als 200 empleats. 

A més, el Grup Taurus té previst un pla d'inversió de cinc milions d'euros amb l'objectiu d'arribar a una facturació de 30 milions d'euros en un termini de tres anys. Pel que fa a la facturació, l'any 2021 es va tancar amb 17,5 milions d'euros, menys que el 2020, on tot i la pandèmia es va tancar l'exercici amb 18 milions. De cara al 2022, es preveu tancar l'any amb 20 milions. 


En el comunicat, la companyia situa entre els reptes de la nova etapa de Tag Automotive la fabricació de components per impulsar la indústria del vehicle elèctric en projectes com la plataforma de conducció elèctrica modular desenvolupada per a la gamma ID del Grup Volkswagen.

 

Participació