«Hem dit prou!»: els treballadors d'urgències de l'Hospital de Terrassa reclamen més personal

Denuncien una situació "inhumana" i "insostenible" en una concentració a l'entrada del centre mèdic egarenc

Concentració dels treballadors d'urgències del Consorci Sanitari de Terrassa.
Concentració dels treballadors d'urgències del Consorci Sanitari de Terrassa. | Anna Mira
10 de gener del 2022
Actualitzat a les 17:10h
"Ens plantem i lluitarem per revertir aquesta injustícia i maltractament sistemàtic". Així de contundents s'han mostrat els treballadors d'urgències del Consorci Sanitari de Terrassa en la primera de les mobilitzacions previstes per denunciar la manca de personal. Una cinquantena de sanitaris s'han aplegat a l'entrada de l'Hospital de Terrassa, aquest dilluns 10 de gener al matí, per fer sentir la seva veu. 

La falta de personal és la principal reclamació que fa el col·lectiu davant d'una situació que ja consideren "d'inhumana" i "insostenible". Una de les seves membres, l'Elisabeth, que és auxiliar d'infermeria (TCAI) explica que actualment assumeixen entre 40 o 50 pacients per torn, "és intolerable". "Hi ha molt marge d'error en els diagnòstics per falta de personal". 

Entre els exemples, l'auxiliar d'infermeria explica que actualment l'Hospital de Terrassa només compta amb tres portalliteres per torn i que les infermeres haurien d'atendre de vuit a deu pacients mentre que estan rebent entre 14 i 15. Lamenten també que tot i la remodelació del servei, fa deu anys, encara s'han d'atendre persones als passadissos del centre mèdic.

Apunta que el d'urgències és "un sector infravalorat" i que encara ho està sent més després de dos anys de pandèmia on s'ha vist agreujat. "El servei d'urgències és el primer que es troba el pacient i s'està trobant amb un personal molt cremat", explica l'Elisabeth, malgrat que intenten donar el millor servei possible. 

Durant una bona estona els treballadors han fet sonar estridents sirenes i xiulets amb pancartes reivindicant també millors condicions econòmiques i on s'ha pogut llegir consignes com "Benvinguts a urgències, que la sort us acompanyi", "la vocació no paga les hipoteques", "tracte excel·lent amb salari insuficient". 

Fins i tot, alguns pacients que avui estaven a l'hospital s'han acostat fins a l'entrada per donar suport i ànims al personal sanitari, conscients que el servei que reben pot millorar si s'inverteixen més recursos a la plantilla. Des del col·lectiu expliquen que altres àrees de l'hospital segurament se sumaran a les reivindicacions i que la d'avui és la primera de moltes mobilitzacions per fer sentir la seva veu.